BIST9.096,36%0,18
USD32.3721%0.09
EURO35,0038%-0.04
ALTIN2.325,93%0.24
Gündem

Açıklama az önce geldi! Küresel panik… Dünya sarsıldı!

Yer yüzünü diz çöktüren koronavirüs salgınının dokuzuncu ayında pek çok ülke ikinci dalga ile mücadele etmeye çalışırken korkutan rakamlar bir bir açıklanıyor. Son dakika haberine göre Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklama tüm dünyada deprem etkisine neden oldu.

Abone OlGoogle News
22 Eylül 2020 13:23

Çin'in Wuhan kentinde Aralık ayı sonunda ortaya çıkan koronavirüs salgını birçok ülkede etkisini göstermeye devam ediyor. Dünyada Eylül ayında koronavirüs vaka sayısı 31 milyonu, Covid-19 kaynaklı can kaybı da 960 bini aştı.

Avrupa ülkeleri ikinci dalga ile mücadele etmeye çalışırken, vakalar hızla artmaya devam ediyor. Ülkeler virüse karşı aşı bulma çalışmalarına hız vermiş durumda.

İkinci dalga nedeniyle koronavirüs vakalarının yükselişe geçmesi nedeniyşe, İngiltere, Fransa ve İspanya gibi pek çok ülkede gevşetilen önlemler yeniden sıkılyor ve kısıtlamalar getiriliyor.

Hindistan resmen felaketi yaşıyor. Ülkede yoğun bakım yatağı ve oksijen yetersizliği yaşanıyor. Neredeyse her gün 80 binin üzerinde kişinin virüse yakalandığı açıklanırken, bu sayıların gerçekleri de yansıtmadığına, aslında daha fazla kişinin hastalandığına inanılıyor.

Son olarak Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklama durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. DSÖ'nün istatiklerine göre koronavirüs salgını dünya çapında yayılma hızını artırdı.

Her ne kadar virüsün neden olduğu ölümler azalsa da, yeni vakalar son yedi günün en yüksek seviyesine yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü, 20 Eylül'de sona eren hafta boyunca, dünya genelinde 1 milyon 998 bin 897 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini söyledi.

Neredeyse 2 milyona yaklaşan bu sayının, "salgının başlangıcından bu yana tek bir hafta içinde bildirilen en yüksek vaka sayısı" olduğu bildirildi.

850 BİN KİŞİ KARANTİNADA

İspanya'nın başkenti Madrid'in bazı bölgelerinde artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan önlemler artırılıyor. 850 bini aşkın kişinin yaşadığı bölgelerde zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkma kısıtlamaları başlatıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar