BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Yunanistan son tokadı hazmedemedi ve… Kuyruk acısı

24-25 Eylül tarihlerinde yapılacak ve Doğu Akdeniz'deki gerilimin de masaya yatırılacağı AB Liderler Zirvesi öncesinde, Yunanistan tansiyonu yükseltme girişimlerini sürdürüyor.

Abone OlGoogle News
22 Eylül 2020 11:59

24-25 Eylül tarihlerinde yapılacak ve Doğu Akdeniz'deki gerilimin de masaya yatırılacağı AB Liderler Zirvesi öncesinde Yunanistan her adımıyla tansiyonu yükseltme girişimlerini sürdürüyor.

New York'taki Columbia Üniversitesi'nde Çatışma Çözme Programı'nda ders veren eski donanma subayı Nikolas Katsimbras, Yunan medyası için "Erdoğan'ın Yunanistan'daki on hediyesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Yunan Donanması'nın modern tarihindeki en büyük seferberliği ilan ettiğini" ileri süren Nikolas Katsimbras, Kathimerini için kaleme aldığı yazıda, bu krizin sonunda Yunanistan için çok sayıda operasyonel, sosyal ve diplomatik fayda sağlandığını iddia etti.

Katsimbras, Yunan Donanması'nın son iki ay içinde yaptığı tatbikat ve çalışmalarla önümüzdeki on yıl için yoğun bir deneyim ve bilgi birikimi kazandığını ileri sürdü.

Katsimbras, "Donanmanın tüm yeni verileri analiz etme önceliğine sahip olması ve Türk tehdidi ile gelecekteki çatışmalar için sonuçlar çıkarabilmesi nedeniyle son derece önemlidir." ifadelerini kullandı ve yazıya şöyle devam etti:

"Esasında kriz provaydı, bu nedenle Erdoğan'a deniz kuvvetlerinin zayıflıklarını her zamankinden daha fazla açığa çıkardığı için teşekkür etmeliyiz."

Katsimbras, "Mürettebatımızın performansı, gerçek bir Türk tehdidi karşısında görev duygusu ve aynı zamanda Türk filosunun zayıflıklarının açığa çıkması, Yunan Donanması'nın ve genel olarak Silahlı Kuvvetlerin moralini yükseltti." ifadelerini kullandı.

Bunun çok önemli olduğu vurgulayan Katsimbras, "alandaki gelişmelerde nihai olarak belirleyici faktör insan kaynaklarıdır" dedi. Katsimbras, ayrıca bu alanda "şüphesiz Yunanistan'ın üstün olduğunu" ileri sürdü.

Küstah Katsimbras, Yunan Donanması'nın, özellikle denizaltı karşıtı savaşta evrensel üstünlüğü olduğunu ileri sürdü ve bu durumun Türk Donanması'nın moralini "kesinlikle çok olumsuz etkilediğini" iddia etti.

"Bu yaz, Silahlı Kuvvetler liderlerinin aileleri için de son derece önemliydi" diye yazan Nikolas Katsimbras, "Aile faktörü, personelimizin performansı için çok önemli ve filomuz sahada olduğu sürece, mürettebatın ailelerinin bize kendi savaşlarını verdiğini ve bunun için minnettar olmamız gerektiğini hatırlamak da öyle." dedi

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar