BIST9.079,97%3,10
USD32.3319%0.12
EURO35,0629%-0.03
ALTIN2.308,32%1.35
Gündem

Yunan gazetesinin pişkin küstahlığı: Devam ettiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ağır küfürlü manşet atan Yunan gazetesi Dimokratika, rezilliğini savunmaya devam ediyor. Yunan gazetesi dün yayınlanan manşetinde yine bir küstahlığa imza attı. Dimokratika'nın manşetinde bu sefer de küfürlü manşeti savunan bir açıklamaya yer verildi. Manşette "Pek çok Yunan, manşetimize hayran kaldı." ibaresine yer verildi.

Abone OlGoogle News
20 Eylül 2020 16:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik aşağılık küfürlerle gündeme gelen Yunan Dimokratika gazetesi, Dışişleri Bakanlığı'nın kendilerine yönelik kınamasına ve manşetine gelen tepkilere karşılık bir açıklama yaptı. Açıklamalarında Atılan manşeti savunan gazete, hakaretlerine devam etti.

"MANŞETİMİZE HAYRAN KALDILAR" 

Cuma günü manşetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ağır bir küfür kullanan Yunan ‘Dimokratia’ (Demokrasi) gazetesi rezil yayınını dün de sürdürdü. Gazete, dün baş sayfasında cuma günkü manşetinin fotoğrafını da ekleyerek binlerce destek mesajı aldığını öne sürdü.

 

Dimokratia “Pek çok Yunan, manşetimize hayran kaldı. Buna karşı Türk medyası ve Yunanistan’daki Türk dostları rahatsız oldu” diye yazdı. “Erdoğan’a niye küfür ettik”başlıklı başyazıda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır hakaretlere devam edildi.

PKK DESTEKÇİLİĞİ

Dimokratika'nın rezilliği bir kenara, PKK destekçiliği ile ilgili bir detay da ortaya çıktı. Yazar kadrosu da gazetenin Türk düşmanı kimliğini doğruluyor.

Yunan İstihbarat Teşkilatı’nın Türkiye’de de görev yapan ajanı iken terörist Abdullah Öcalan’ın 1996’da Yunanistan’a getirilişinde ve sonra Kenya’ya kaçırılışında önemli rol oynayan Savvas Kalenderidis, yazar kadrosunda. Kenya’da Öcalan’ın koruması olan ve Türkçe bilen Kallenderidis, daha sonraki yıllarda da terör örgütü PKK ile ilişkilerini sürdürdü.

DIŞİŞLERİ'NDEN YETERSİZ KINAMA

Yunan Dışişleri Bakanlığı, gazetenin cuma günkü çirkin manşetini kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “İfade ve basın hürriyeti Yunanistan’da teminat altına alınmıştır. Ancak bu, herhangi bir kişiye ve özellikle de yabancı liderlere karşı küfür edilmemesi zorunluluğunu değiştirmez. Küfürlü ifadeler, siyaset kültürümüze zarar vermektedir ve kınanmaması da sözkonusu değildir” denildi, özür dilenmedi. Bunun yanı sıra gazetenin ahlaksız yayınını sürdürmesi, hükümetin de herhangi bir yasal yaptırım uygulamaması tepki çekti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar