BIST9.716,77%-0,05
USD32.5529%0.06
EURO34,9533%-0.06
ALTIN2.440,19%0.16
Gündem

Fotoğrafa iyi bakın Yunan jetleri yanında uçan… Ortaya çıktı

Fransa ve Yunanistan arasındaki silah anlaşmasının detayları ortaya çıkıyor, Atina yönetimi Avrupa Birliği'ne Türkiye şantajı yapmaya hazırlanıyor. Türkiye ve Yunanistan'ın hava kuvvetlerinin karşı karşıya geldiği bildirilirken, bir diğer Türkiye düşmanının jetleri ise Girit semalarında uçtu.

Abone OlGoogle News
08 Eylül 2020 11:28

Gerilimin bir saniye bile düşmediği Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hamlelerini durduramayan Yunanistan, NATO'nun çabasını da boşa çıkarıp tamamen Fransa'ya sarıldı.

Uluslararası haber ajansları Reuters ve Associated Press (AP), Atina yönetiminin Türkiye korkusuyla yeni bir silahlanma girişimi başlattığını bildiriyor.

Reuters, ekonomik darboğaz yaşayan Yunanistan'ın buna rağmen yeni silahlar satın alacağını ve elindeki mevcut silahları da modernize edeceğini duyurdu.

AP haber ajansı ise, orduya yeni birlikler de katmaya hazırlanan Başbakan Kiryakos Miçotakis'in silahlanmanın detaylarını ve ekonomik maliyetini Cumartesi günü açıklayacağını aktarıyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Türk savaş uçakları ve helikopterlerinin Pazartesi günü altı kez Yunan hava sahasını ihlal ettiğini ileri sürdü. Açıklamada iki ülke jetlerinin Ege Denizi semalarında dört kez karşı karşıya geldiği de savunuldu.

Yunan Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin bir diğer düşmanı Birleşik Arap Emirlikleri savaş uçaklarıyla Yunan jetlerinin Girit'teki ortak tatbikat fotoğraflarını üç gün sonra paylaştı.

Yunanistan'daki esas gündem ise, Miçotakis'in en yakın müttefiki Emmanuel Macron'la Perşembe günü yapacağı görüşme. Kathimerini, 'Korsika üzerinden Ankara'ya mesaj' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

Gazetenin haberinde, dördüncü kez buluşacak olan iki ülke liderinin bir numaralı pazarlığı ise Yunanistan'a satılacak dördüncü nesil 18 Rafale jeti. Söz konusu jetlerin bir kısım yeni ve bir kısmı kullanılmış olacak.

Atina yönetimi Rafale'ler dışında Fransa'dan Mirage 2000 savaş uçakları, fırkateynler ve denizaltılar da almak istiyor. Söz konusu görüşmede savunma anlaşması da imzalanabilir.

Ethnos gazetesi, Yunanistan'ın ayrıca ABD, Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerle de yeni fırkateynler, helikopterler ve denizaltılar için görüşmeler yürüttüğünü yazıyor.

Macron ve Miçotakis'in Akdeniz'deki Korsika adasındaki randevusunun ardından MED 7 adı verilen Fransa, İtalya, İspanya, Güney Kıbrıs, Portekiz ve Malta liderleri bir araya gelecek.

Söz konusu Güney Avrupa ülkelerinin tümü Avrupa Birliği (AB) üyesi. Yunan basını, Atina'nın mini zirveden özellikle Türkiye'ye karşı açık bir mesaj çıkmasını istediğini yazıyor.

To Vima gazetesi ise, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bugün Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceğini ve Rum kesiminin lideri Nikos Anastasiadis'le görüştüğünü bildiriyor. Görüşmenin fotoğrafları, uluslararası haber ajansları tarafından servis edildi.

AP haber ajansı, Yunanistan'ın çabalarına karşın Türkiye'nin geri adım atacak gibi görünmediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunan ordusu için 'kırık dökük' ifadesini kullandığını bildiriyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar