BIST9.645,02%-0,50
USD32.6016%0.25
EURO34,7942%0.44
ALTIN2.405,61%-1.12
Gündem

Esper'den S-400 ve F-35 açıklaması

ABD Savunma Bakanı Esper, Türkiye'nin hem S-400 hava savunma sistemlerine sahip olmasının hem de F-35 projesinde devam edemeyeceğini belirtti. Esper, "Akar ile son görüşmemizde net bir şekilde, hem S-400'lere sahip olup hem de F-35'lerle devam edemeyeceklerini söyledim" dedi.

Abone OlGoogle News
13 Kasım 2019 12:20

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, bugünkü basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikinci bir mektup gönderdiğinden haberdar olmadığını söyledi.

Esper, ikinci bir mektupta, Türkiye'nin S-400'leri aktive etmemesi karşılığında F-35 programına geri dönebileceği vaat edildiği yönündeki iddialarıyla ilgili soruya "Böyle bir şey duymadım. Ama bu, böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

AKAR İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Brüksel'deki konuşmasını hatırlatan Esper, "Akar ile son görüşmemizde net bir şekilde, hem S-400'lere sahip olup hem de F-35'lerle devam edemeyeceklerini söyledim. Bence bu F-35'ler için çok fazla tehdit teşkil ediyor ve tüm NATO müttefiklerimiz de bizle aynı fikirde. Özellikle de F-35'leri satın alanlar ya da deneyen ülkeler" dedi.

CAATSA YAPTIRIMLARI DA SORULDU

ABD'li bakana, henüz Türkiye'ye karşı CAATSA yasasının uygulanmasının Hindistan'a nasıl bir mesaj olduğu soruldu. Esper, "Her ülkenin durumu kendine özgü o nedenle hepsini kendi koşullarında ele almalısınız. Haliyle her ülkeye karşı yaptırımı da bu şekilde, Dışişleri ve Maliye bakanlıklarıyla değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar