BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Netanyahu'dan sözde anlaşmaya destek veren 3 ülkeye özel teşekkür

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, BAE ile varılan normalleşme anlaşmasına verdikleri destekten dolayı Mısır, Umman ve Bahreyn’e teşekkür etti. Sözde anlaşma sonrası Filistin BAE'ndeki büyükelçisini çekmiş, Türkiye, anlaşmanın 'yok hükmünde' olduğunu açıklamıştı.

Abone OlGoogle News
15 Ağustos 2020 11:32

Yapılan yazılı açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu "Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye ve Umman ile Bahreyn hükümetlerine BAE ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim" diyen Netanyahu, sözkonusu anlaşmanın 'barış çemberini genişleteceğini ve tüm bölgeye fayda sağlayacağını' ileri sürdü.

İsrail Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail’in Washington Büyükelçisi Ron Dermer ile BAE’nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin sözkonusu anlaşmaya varılması konusunda önemli rol oynadıkları belirtildi. Açıklamada, Netanyahu’nun Dermer ile Uteybe’ye özellikle teşekkür ettiği vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump dün, İsrail ile BAE'nin 'ilişkilerini tamamen normalleştirmek' için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Bugün büyük atılım. İki muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması" ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu da sosyal medya hesabından Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, “Bu tarihi bir gün” değerlendirmesi yapmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar