BIST9.086,69%0,07
USD32.3743%0.09
EURO34,9940%-0.07
ALTIN2.325,79%0.23
Gündem

Yunan, adaları silahlandırıyor: Adaların konumu tartışmaya açılmalı

Yunanistan pervasız hareketlerine hız kesmeden devam ediyor. Her türlü uyarıya rağmen adaları silahlandıran Yunan hükümeti yapılan antlaşmaları hiçe sayıyor. Antlaşmaların hükümleri uygulanmazken adaların durumu uluslararası hukuka göre tartışmaya açılmalı. Bugün ise tahriklerine bir yenisini ekleyen Yunan hükümeti komandolarla Türk azınlığın yaşadığı köyü bastı.

Abone OlGoogle News
14 Ağustos 2020 13:31

Adalar Denizi’ndeki birçok adanın devredilişindeki en önemli şartlardan biri Yunan tarafının ana karamızın dibindeki bu adalarda silahlanmaya gidemeyeceği şartıydı. Şimdi ise Yunan tarafının; birçok adada silahlanmaktan, üs kurmaya değin yatırım yaptıkları ifşa oldu.

Türkiye'nin dibinde ama Türk toprağı değil

Meis gibi küçücük adalar üzerinden hak iddia eden Yunanistan bu zihniyetle yakında Sisam Adası üzerinden denize girenlere dahi karışabilir. Yunanistan ülkemizin dibindeki adalar üzerinden denize girenlere dahi müdahale etmeye çalışırsa kimse şaşırmamalı. Bugün nasıl ki üzerinde 400 kişi yaşayan, dibimizdeki Meis üzerinden Akdeniz'i sahiplenmeye çalışıyorlarsa yarın Didim'in dibindeki Sisam adası üzerinden aynı tavrı takınabilirler.

Barbaros'un memleketi Midilli, Ayvalık'ın dibinde

Midilli gibi ülkemiz ana karasının neredeyse bir parçası olacak kadar yakın olan bu adalardan da nice Türk büyüğü çıktı. Bugün ülkemize karşı Akdeniz'de operasyon yapmaya çalışan zihniyet dün de birlik olduğunda Barbaros, Preveze Körfezi'nde tüm donanmalarını yok edip uzunca bir süre kafalarını kaldırmalarına mani olmuştu.

Türkiye'nin en güçsüz olduğu anı kollamaya devam edecekler

Dün, Midilli adası doğumlu Barbaros Hayrettin Paşa bunları Preveze'de denize döktükten sonra aradan yüz yıllar geçse dahi bu zaferi unutamadılar. Türkiye'nin en güçsüz olduğu dönemlerde ülkemizin ana karasının bir parçası kadar yakın olan bu adalara bayrak diktiler.

Türk azınlığın köyüne komando gönderdiler

Doğu Akdeniz’deki gerilim tırmanırken Atina yönetimi Batı Trakya’daki Türk azınlığı hedef almaya başladı. 8 Türk okulunun kapatılmasından sonra Yunan komandoları, İskeçe’nin Gökçepınar köyünde tam teçhizatlı eğitim yaptı. “Bizim köylere bugüne kadar silahlı askerler girmedi. Bu ilk defa oluyor” diyen Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, azınlığa gözdağı verilmek istendiğini söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar