BIST9.079,97%3,10
USD32.3317%0.12
EURO35,0951%0.07
ALTIN2.305,52%1.23
Gündem

Erdoğan: Bu soruşturmanın dünyada örneği yok!

Macaristan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA'nın asker selamıyla ilgili tavrını sert bir dille eleştirdi.

Abone OlGoogle News
07 Kasım 2019 12:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın asker selamı ile ilgili tavrına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

UEFA'nın hem A Milli Takım hem de Başakşehirli futbolculara soruşturma açmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak UEFA'nın Milli Takımımıza ve kulüplerimize yönelik ayrımcı, haksız ve siyasi tavrını reddediyoruz. Siyasetle sporu iç içe getirdiğiniz taktirde bunun affedilebilir bir tarafı olamaz. Bizim sporcularımızın Mehmetçik'e selam durması, milli bir başarıdan sonra, onun en doğal hakkıdır." dedi.

"DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK"

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu Macron'un bir sporcusu yaptığı zaman onunla ilgili herhangi bi müeyyide işletmiyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde benzer olaylarda soruşturma açılmadı. Ama Türkiye olunca hava değişiyor. UEFA'nın bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerekiyor. Yanlış kararlarıyla sporun daha fazla siyasallaşmasına mahal vermemeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

GRIEZMANN'A SORUŞTURMA AÇILMAMIŞTI

Fransa'da yıldız futbolcu Antoine Griezmann, dünya futbolunun en önemli organizasyonu olan Dünya Kupası'nın finalinde sevincini asker selamı vererek kutlamıştı.

Griezmann'ın, şampiyonaya ev sahipliği yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çok sayıda davetli devlet adamının katılımıyla gerçekleştirilen kupa töreninde, ülkesinin siyasi lideri olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karşısında asker selamı vermesi, siyasi bir mesaj ya da siyasi bir provokasyon olarak değerlendirilmedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar