BIST9.124,51%0,49
USD32.3739%0.09
EURO34,9892%-0.08
ALTIN2.325,09%0.20
Gündem

Otelleri milyonlarca lira dolandıran turizm acentesi Taner Aydın yurt dışına firar yolunda

Turizm acentesi Taner Aydın, başta İzmir, Muğla ve Kayseri olmak üzere pek çok şehirdeki otelleri milyonlarca lira dolandırdı. Aydın'ın FETÖ marifetiyle yurtdışına firar hazırlığında olduğu öğrenilirken, koronavirüs krizine ek olarak dolandırıcılık şokuyla sarsılan otel sahipleri hukuk mücadelesi başlattı.

Abone OlGoogle News
14 Temmuz 2020 14:02

Arel Organizasyon adlı şirket aracılığıyla www.tatilal.com adlı internet adresi üzerinden satış yapacağını belirten Taner Aydın isimli turizm acentesi, 2019 yılında gerçekleştirdiği işlemlerle otel sahiplerinin güvenini kazandı.

Paraları otellere değil hesabına aktardı

2020 sezonu için de 'satış yetkisi' alan Aydın, kasım ayı itibariyle ön satışları yaptı. Ancak koronavirüs pandemisi kriziyle iade talepleri başladı. Bu süreçte müşterilere oteller adına dönüş yapan dolandırıcı "Bazı yatırımlar gerçekleştirdik. Paranızı önümüzdeki aylarda ödeyeceğiz" diyerek zaman kazandı.

Başkasının üstüne şirketini devretti

Pandemi sürecinin hafiflemesiyle satışlarını artıran ancak söz konusu ödemeleri otel sahiplerine yansıtmayan Aydın, bu yolla milyonlarca lirayı hesabına geçirdi. Mayıs ayı itibariyle de şirketini 3. bir şahsın üzerine devrederek hukuki sorumluluktan kurtulma yoluna gitti.

"Biz battık ne haliniz varsa görün"

Temmuz ayının ilk günleri itibariyle milyonlarca lira dolandırdığı otel yetkililerine "Biz battık ne haliniz varsa görün" şeklinde mesaj attırarak sırra kadem basan Taner Aydın'ın, ayrıca reklam hizmeti veren bir şirketi de yüz binlerce lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Önce koronavirüs sonra dolandırıcı

Söz konusu mesajın ardından harekete geçen otel yetkililerinin, dolandırıcılık şebekesiyle iletişime geçme girişimleri sonuçsuz kaldı. Koronavirüs krizine ek olarak acente vurgunu şokuyla sarsılan turizmciler, hukuki mücadele süreci başlattı.

FETÖ marifetiyle firar

Ofisini ve evini boşaltarak Avrupa sınırına kaçan Taner Aydın isimli şahsın, Edirne ve Çanakkale arasında yer değiştirdiği öğrenildi. Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin yurt dışına kaçış için kullandığı taktikle firar edeceği değerlendirilen Aydın'ın söz konusu kaçış için FETÖ ile hangi temaslarda bulunduğu gizemini koruyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar