BIST9.079,97%3,10
USD32.3667%0.07
EURO34,9263%-0.26
ALTIN2.325,41%0.22
Gündem

Bakan Çavuşoğlu'ndan Macron'a Libya tepkisi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile ortak basın toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu "Fransa yıkıcı bir anlayışla Libya'da bulunuyor" dedi.

Abone OlGoogle News
30 Haziran 2020 15:41

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda Çavuşoğlu'na Libya'daki gelişmeler soruldu.

Türkiye'nin sürecin başından beri Libya'nın huzura kavuşması için destek verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Siyasi sürece en fazla katkı sağlayan ülkeyiz" dedi.

İŞBİRLİĞİMİZ SAYESİNDE DENGE SAĞLANMIŞ DURUMDA

"Biz meşruiyet kazanan yönetimle işbirliği yapıyoruz" ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, "Tüm dünya da biliyor ki bizim bu işbirliğimiz sayesinde denge sağlanmış ve Trablus'ta savaşın sokak savaşına dönmesi engellenmiştir" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, ülkedeki gelişmelerin teröre zemin hazırladığını belirterek, "Suriye'deki DAEŞ'liler bile oraya gitti. Tam teröristlerin arayıp da bulamadığı bir yer" dedi.

FRANSA'YA ÇOK SERT TEPKİ!

Türkiye'yi eleştiren Fransa'nın "korsan iktidarı" desteklediğini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"BM Güvenlik Konseyi kararının karşıtını destekliyor. Fransa korsanı, darbeciyi destekliyor. Fransa dürüst davranıyor mu? Hayır. Hafter'e silah vermediğini söylüyor. Parasını Abu Babi, silahını Fransa veriyor. NATO Rusya'yı tehdit olarak görüyor. Ama Fransa Rusya'nın oradaki nüfuzunu artırmak için çalışıyor. Macron'un yönettiği veya yönetemediği Fransa yıkıcı bir anlayışla sadece kendi çıkar ve emelleri için bulunuyor. Esas eleştirilmesi gereken Fransa ve Macron'un tutumudur. Türkiye'ye bu şekilde saldırmanın iç siyasette de kendisine faydası yok, umarım bundan ders alır."

AB'NİN TÜRKİYE'YE SÖZ

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, "AB'nin Türkiye'ye (mülteciler konusunda) 6 milyar avro sözü vardı. Şu anda bir tartışma var. AB, 4,7 milyar avro ödediğini söylüyor ama Türk meslektaşlar böyle düşünmüyor. Bu konunun bir an önce açıklığa kavuşturulmasını, AB'nin ödemeyi yapmasını, gerekirse yeni bir anlaşma yapılması gerektiğini söylüyoruz." açıklamasında bulundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar