BIST9.057,98%2,85
USD32.3162%0.07
EURO35,1075%0.11
ALTIN2.293,18%0.69
Gündem

İçişleri Bakanlığı paylaştı: Aralarındaki fark ne?

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Polis-Bekçi Yetki Karşılaştırması" başlığıyla yayımlanan tabloda, önceliyici ve adli yetkiler grafiklerle anlatıldı...

Abone OlGoogle News
05 Haziran 2020 13:34

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Polis-Bekçi Yetki Karşılaştırması" başlığıyla yayımlanan tabloda, önceliyici ve adli yetkiler grafiklerle anlatıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, TBMM Genel Kuruluna gelen ve "bekçilere fazla yetki verildiği" iddiasıyla eleştirilere konu olan Kanun'a ilişkin soru üzerine, düzenlemelerin amacının, bekçilerin, halkın istirahatini, sağlık ve selametini sağlamaya yönelik adli, önleyici, koruyucu gibi yetkilerini günün şartlarına uygun hale getirmek olduğunu belirtti.

Polis ve bekçilerin yetkileri arasındaki farklılıkları anlatan Çataklı, bekçilerin denetim yapma, istihbarat toplama, teknik araçla izleme, suça el koyma, ifade alma, olay yeri incelemesi yapma, gözaltına alma, teşhis yaptırma ve yer gösterme yaptırma gibi yetkilerinin olmadığını söyledi.


Asayiş suçlarının önlenmesinde bekçilerin önemli görevler yerine getirdiğine dikkati çeken Çataklı, düzenlemelerin Meclis'ten geçerek hayırlı sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu.

Yakın zamanda emniyete yüklü miktarda yapılan mühimmat alımına ilişkin soru üzerine Çataklı, bu alımların, yılbaşında değerlendirilen bütçe imkanları çerçevesinde yapıldığını hatırlattı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar