BIST9.079,97%3,10
USD32.3665%0.07
EURO34,9399%-0.22
ALTIN2.325,63%0.22
Gündem

Abdulkadir Selvi ve Doğu Perinçek arasında canlı yayında '27 Mayıs' kavgası

27 Mayıs darbesinin konuşulduğu Ahmet Hakan'ın sunduğu programda gazeteci Abulkadir Selvi ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek birbirine girdi. Selvi'ye tepki gösteren Perinçek, "Adam gibi konuş… Terbiyeli konuş…" dedi.

Abone OlGoogle News
01 Haziran 2020 13:43

Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te sunduğu Tarafsız Bölge programı ilginç bir tartışmaya sahne oldu. Canlı yayında gazeteci Abdulkadir Selvi ve Vatan Partisi genel Başkanı Doğu Perinçek birbirine girdi.Doğu Perinçek'in 27 Mayıs darbesiyle ilgili sözleri üzerine Abdulkadir Selvi, "Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinden utanmıyor musun Doğu Perinçek?" diye sordu. Perinçek de "Sen utan! Saçmalama… Adam gibi konuş… Terbiyeli konuş…" karşılığını verdi.Canlı yayında tansiyonu yükselten diyaloğun devamında Selvi, "27 Mayıs’a darbe diyemezseniz, çıkıp bir gün olsun ‘Deniz Gezmişler niye idam edildi’ diye sorma hakkınız yok, ama benim var… 12 Eylül’de yaşları büyütülerek niye gençler asılmıştır diye sorma hakkınız yok, benim var, çünkü darbeler karşısında ilkeli değilsiniz. ‘Benim darbem, başkasının darbesi’ diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"Utanmıyor musunuz?"

Buna karşılık Perinçek, "Siz kim oluyorsunuz da hak ve hürriyetler veriyorsunuz. Ben sizden mi izin alacağım" diye karşılık verdi. Selvi ise "Ben milletim. 15 Temmuz'da ekranda darbecilere meydan okumuş milletim ben. Utanmıyor musunuz Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinden. Darbeleri haklı göstermeye çalışıyorsunuz. Sen kimsin?" dedi. 28 Mayıs gecesi yaşanan tartışma sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar