BIST9.052,78%2,79
USD32.3203%0.08
EURO35,1212%0.14
ALTIN2.302,43%1.09
Gündem

KPSS iptali konuşulurken CHP’li isimden olay itiraf! “Kaçak öğrenci olarak gittim full çıkardım”

Türkiye geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS’nin soru sızdırılması iddiasıyla iptal edilmesini konuşurken, CHP'li Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz'dan çok konuşulacak itiraflar geldi.

Abone OlGoogle News
05 Ağustos 2022 11:59

Geçtiğimiz hafta pazar günü (31 Temmuz) yapılan KPSS sonrası yaşananlar Türkiye'nin gündemine oturdu. Yayınevinde çıkan sorularla KPSS'deki soruların aynı olduğu ortaya çıkınca ÖSYM Başkanı görevden alındı, KPSS ise iptal edildi, henüz yapılmamış olanlar ise ertelendi. ÖSYM Başkanlığına gelen Ali Ersoy, milyonlarca öğrencinin mağdur olduğu olay sonrası özür dilerken, yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağı açıklandı.

Tüm bu yaşananlar gündemdeki yerini korurken CHP'li Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz'dan çok konuşulacak itiraflar geldi...

Belediye meclis toplantsında anlattı

Önceki gün yapılan Gaziemir Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz, 2010'da girdiği üniversite sınavıyla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Sınava sayılı günler kala arkadaşının daveti ile gittiği dershaneden soru aldığını söyleyen Zenginobuz, o sorularla matematikten full çektiğini söyledi.

Zenginobuz KPSS ile ilgili yaşananları "çocuk oyunu gibi" olarak ifade ederken, bunun ilk kez olmadığını ve 2010'da kendisinin de girdiği üniversite sınavında benzer şeylerin yaşandığını söyledi.

“Son anda ders koydular”

O dönemde bir dershanenin son anda ek ders koyduğunu ifade eden Zenginobuz, "Arkadaşlarım bana gelip, 'Bizim dershane mantık sorularıyla ile ilgili ders koydu. Gitsek mi gitmesek mi?' dedi. Gitmeye karar verdik. Arkadaşlarım sağ olsun beni de çağırdı. Ben de kaçak öğrenci olarak gittim. 'Mantık soruları 35-40 senedir çıkmıyor' dediler. Bizim dershane bu bilgiyi vermemişti. İyi ki son anda gitmişim. Yemin ediyorum sınavda gözlerim fal taşı gibi açıldı. 2 tane mantık sorusu çıktı. Matematikte birinci ve ikinci bölümde full çıkardım. O ders sayesinde oldu. 40 sene sonra mantık sorusu çıkacağı bilgisi birilerine nasıl ulaştıysa, işte bugün de aynı şey hala yaşanıyor" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar