BIST9.524,59%-0,06
USD32.5718%0.13
EURO34,7337%0.14
ALTIN2.492,58%0.33
Gündem

Eyyam-ı bahur sıcakları: Vatandaşlar havuzlara akın etti

Bolu’da, eyyam-ı bahur sıcaklarında denize gidemeyen vatandaşlar sıcak havalarda serinlemek için ‘Bolu’nun Pamukkalesi’ olarak bilinen Akkayalar Travertenleri’ne akın etti.

Abone OlGoogle News
30 Temmuz 2022 15:45

Bolu kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve ‘Bolu’nun Pamukkalesi’ olarak adlandırılan Akkayalar Travertenleri, yılın sıcak günlerinin yaşandığı eyyam-ı bahur sıcaklarından bunalan ancak denize gidemeyen vatandaşların akınına uğradı. Yeşil doğası ve mineral yönünden zengin sularıyla ilgi odağı haline gelen Akkayalar, içerisinde bulunan havuzlarıyla deniz özlemini gideriyor. Tatilcilerin yoğunluk oluşturduğu Akkayalar’daki havuzlarda serinleyen tatilciler hem yüzerek hem de dinlenerek keyifli anlar yaşıyor.

“YAZ AYLARINDA YOĞUN İLGİ VAR”

Akkayalar Travertenleri işletmecisi Salih Çetin, “Yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Bolu’da yaz çok kısa. Hava sıcaklığının 30 dereceyi geçtiği günler 60 günü geçmiyor. Şuanda sıcak günler yaşamamızdan dolayı talep var. İnsanlar serinlemeye geliyorlar. Yaz aylarında yoğun ilgi var. Burada konaklama olmadığı için insanlar günü birlik geliyorlar. Geniş bir mesire alanımız var. Travertenleri geziyorlar. Havuzlarda serinliyorlar. Yerli ve yabancı vatandaşların uğrak yerlerinden birisi” dedi.

“TRAVERTENLER BEYAZLAŞIYOR”

Şehir dışından gelen ziyaretçilerin travertenlerle ilgili güzel yorumları olduğunu belirten Çetin, “Burası küçük bir Pamukkale. Gelen ziyaretçilerimiz “Pamukkale’ye her gittiğimizde oradaki beyazlığın siyahlaştığını, buraya geldiğimizde de siyahlığın beyazlaştığını görüyoruz” diyorlar. Biz bunu fark ediyoruz. Travertenlerin düzenli olarak bakımını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar