BIST9.524,59%-0,06
USD32.5833%0.17
EURO34,7339%0.14
ALTIN2.497,88%0.54
Gündem

Yunanistan'da devam eden yangınlar: Edirne duman altında kaldı

Yunanistan'da 5 gündür devam eden ve Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar dayanan orman yangının boyutu günün ilk ışıklarında ortaya çıktı.

Abone OlGoogle News
25 Temmuz 2022 13:55

Yunanistan'da 5 gündür devam eden orman yangını Türkiye-Yunanistan sınır hattında ilerleyişini devam ettiriyor. Rüzgârın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler, Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı sınır köylerden de görülebiliyor. Yoğun dumanın hakim olduğu yangın yerinde, dağlık alanlar gözden kayboldu. Dumanların gökyüzünü kapladığı anlar Edirne'nin köylerinden saniye saniye görüntülendi. Günün ağarmasıyla orman yangınından kaynaklanan zarar da belirginleşti. Çok sayıda ağacın ve bitkinin küle döndüğü kameralara yansıdı.

“YANGIN EDİRNE'NİN SINIR KÖYLERİNE DAYANDI “

Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, yangının köylerinin hemen yanı başında devam ettiğini söyledi. Altay, Meriç Nehri'nin genişliği nedeniyle yangının beldelerine sıçrama ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti. Gece alevleri görünce endişe duyduklarını anlatan Altay, ormanlık alanda bulunan çok sayıda hayvan ve bitki için de endişe duyduklarını belirtti.

“MERİÇ NEHRİ'NDE SU DEBİSİNİN YÜKSEK OLMASI YÜREKLERE SU SERPİYOR”

Belde halkından Sinan Keskin, yangının günlerdir devam ettiğini söyledi. Havanın kararmasıyla alevlerin korkutucu boyuta ulaştığını ifade eden Keskin, Meriç Nehri'nin su debisinin yüksek ve genişliğin fazla olması nedeniyle çok fazla endişe duymadıklarını söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar