BIST9.571,31%-1,12
USD32.4505%0.06
EURO34,4877%0.06
ALTIN2.472,83%-0.42
Gündem

KYK borçlarını daha önce ödeyenler ne olacak? AK Parti kurmayları resmen açıkladı

KYK borcunu ödemeye başlayacaklar, borcu maliyeye devredilen ya da hacze düşenler yeni düzenlemeyi merakla bekliyor. KYK borcunu geçmişte enflasyon farkına göre ödeyenler de geri iade alıp alamayacağını sorguluyor. Düzenlemenin ayrıntıları belli oluyor...

Abone OlGoogle News
20 Temmuz 2022 09:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kredi borçlarına ilişkin tahsilatta sadece anaparanın alınacağına yönelik verdiği müjdenin ardından gözler, sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi.

Düzenlemede ödenen taksitlerdeki enflasyon farkının iade edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı günden itibaren geçerli olacağını ve tahsilatın durdurulacağını kaydeden AK Parti kurmayları “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” değerlendirmesinde bulundu.

Hacizler askıya

AK Parti kurmayları yeni düzenleme yürürlüğe girinceye kadar borcunu ödeyemeyenler için başlatılmış tahsilat (Haciz) işlemlerinin askıya alınacağına dikkat çektiler.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar