BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Rusya ve Esed neden Türkiye'den önce hareket ediyor?

Suriye sahasında bizzat bulunarak önemli bilgileri kamuoyu ile paylaşan Aktivist Ömer Faruk Teke, Suriye'de rejim ile Rusya'nın varmak istedikleri noktaya dikkat çekti, önemli uyarılarda bulundu...

Abone OlGoogle News
17 Ekim 2019 15:39

İşte o yazı;

''Türkiye’nin Suriye’de bir bölgeye operasyon yapabilmesi için (terör örgütü) gerekçesi olmalıdır.Fırat kalkanı, zeytin dalı ve barış pınarı hareketleri DEAŞ, PKK ve uzantıları gerekçesiyle yapıldı.

Bu durumda PKK Esed rejimi ile anlaşıpta mevzilerini esed askerlerine bırakırsa Türkiye uluslararası arenada operasyon yapma meşruiyetini yitirir(azalır). Çünkü biz her ne kadarda kabul etmesekte zalim görsekte Esed Rejimi hala uluslararası arenada Suriye’nin meşru otaritesidir. Hatırlarsanız barış pınarı harekatı dahi başlamadan dışişleri bakanlığımız esedin İstanbul’daki başkonsolosluğuna Suriye topraklarinda PKK ve uzantılarına karşı bölgeye gireceğini bildiren bir resmî yazı gönderdi.

Yani Türkiye devleti olarak halen zalim Esed rejimin Suriye konusunda muhatap almak zorunluğumuz var.

Bu yüzden ordularımız (TSK ve Milli Ordu) biran önce girmek istediği yerlere esed rejimi bayrağını dikmeden ve askerlerini yerleştirmeden önce hemen girmelidir. 

Aksi takdirde herkes (ABD, Rusya ve tüm AB ) Türkiye’yi sıkıştırmak hatta hem askeri hem de ekonomik olarak vurmak için bahane arıyor, tek bahaneleri esed rejimi olacaktır.


Savaşlarda algı operasyonları çok önemlidir.

Esed güçleri sınıra yakın bir bölgeye girse dahi (ki girme imkanı çok düşük) bizler bunu uluslar arası camiaya hem vatandaş olarak hem siyasi akıl olarak şöyle ifade etmemiz lazım "PKK/PYD teröristleri esed askeri kılığına girerek ve esed rejimi bayrağını dikerek kendilerini kamufle ediyor" diye.

Daha önce benzeri tehlikelerden bahsetmiştik demesem de maalesef korktuğumuz şey başımıza geliyor.

Bunun yegane temel sebebi, biraz kovboyculuğu seviyoruz.

Yani medyada çok abartmayı seviyoruz. Yaptığımız, yapmadığımız veya yapmakta niyetli olduğumuz şeyleri yapıyoruz diye övünmemizden.

Şu İngilizlere ve ABD'ye bi bakalım. Adamlar yapmak istedikleri tüm şeyleri yapıyorlar herkeste biliyor yaptıkları tüm pislikleri ama adamlar biz birşey yapmadık getirin kanıt diyorlar harbiden de kanıt yok denecek kadar az. Adamlar bu yüzden kazanıyor

İngilizler şu ana kadar (afrika, körfez, ortadoğu ve Hindistan) ülkelerini sömürmekte ama ortada konuşan yok.

Kısacası şu medya olayına bir an önce odaklanmak lazım. Stratejisiz ve algisiz yapılan her şeye dur demek lazım.

Yetkili makamlar eliyle ve kendine aktivist, gazeteci, kanaat önderi diyenlerin alması gereken rol çok önemli.

Koskoca bir operasyon geri zekalı bir medyacı grup ve sosyal medya fenomeni olma peşinde olanlar yüzünden neredeyse hiç olacak..'' 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar