BIST9.693,46%1,77
USD32.5882%0.18
EURO34,8206%0.39
ALTIN2.508,92%0.98
Gündem

İsrail “Bu hafta sonu” diyerek ortalığı alevlendirdi! Milyonlarca İstanbulluyu ilgilendiriyor: “İstanbul’u terk edin”

İsrail Dışişleri Bakanı'nın 'İstanbul'u terk edin" çağrısı sonrası İsrailli farklı bir üst düzey isimden açıklama geldi. O isim, İsrail vatandaşlarına "İran saldırı yapacak, İstanbul'u terk edin, evlerinize dönün" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
18 Haziran 2022 09:46

İsrail Dışişleri, İstanbul konusunda yeni uyarı yaptı. Üst düzey İsrailli yetkililer yaptığı açıklamada, İran'ın hafta sonu İstanbul'da İsraillilere terör saldırısı düzenlemeye çalıştığına dair "somut" tehditler olduğu konusunda uyardı ve tüm İsrail vatandaşlarını Türkiye'yi derhal terk etmeye çağırdı.

"DERHAL EVLERE DÖNMEYE ÇAĞIRDI"

İsminin açıklanmaması koşuluyla Times of Israel sitesine konuşan siyasi ve güvenlik yetkilileri, İsrail'in "İranlı ajanların İsraillileri öldürmeyi veya kaçırmayı" planladığı endişeleri üzerine Türkiye'deki vatandaşlarını derhal evlerine dönmeye çağırdı.

KALABALIK YERLERDEN UZAK DURUN

Yetkililer yaptığı açıklamada, herhangi bir İsraillinin otellerde, restoranlarda ve diğer eğlence merkezlerinde hedef alınabileceği ve "İstanbul'u hemen terk etmesi" konusunda çağrıda bulundu.

KENDİNİZİ EVİNİZE KİLİTLEYİN

Yapılan uyarıda, Türkiye'den ayrılamayan İsrail vatandaşları için kendilerini otel odalarına kilitlemeleri ve İsrailli olduklarına dair işaretleri gizlemeleri söylendi.

Aynı zamanda İsrail'in Channel 12 yetkilileri, İsrail ajanlarının Türkiye'de saldırıları engellemek için Türk mevkidaşlarıyla omuz omuza çalıştıklarını ve yerel yetkililerle mükemmel bir işbirliği olduğunu kaydettiklerini aktardı.

Yetkililer, "İsrail ajanları Türkiye'de saldırıları engellemek için Türk mevkidaşlarıyla omuz omuza çalışıyor ve yerel yetkililerle mükemmel bir işbirliği yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar