BIST9.722,09%0,80
USD32.5967%0.09
EURO34,9954%0.41
ALTIN2.420,44%-0.11
Gündem

İçişleri Bakanlığı resmen açıkladı! Sığınmacılara ‘Türk Kültürü’ aşılanıyor: Sebebi açıklandı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan yaklaşık 24 bin sığınmacıya, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğinde, İskenderun Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, “Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi” verilmeye başlandı.

Abone OlGoogle News
16 Haziran 2022 13:08

Göçmenlerin göç alan toplumun kültürünü, yaşama biçimini öğrenmesi ve göçmen olmanın yol açtığı zorlukların üstesinden gelerek uyum içinde yaşamalarına destek sağlamak amacıyla yürütülen eğitim programı, İskenderun’da yaşayan 24 bin Suriyeli vatandaşlara yönelik gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 3 ay önce eğitime başladıklarını ve bu süre zarfında 3 bin 500 Suriye vatandaşına eğitim verdiklerini kaydeden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, “Sosyal Uyum ve Yaşam Projesi kapsamında, İskenderun’da bulunan 24 bin Suriyeli vatandaşımız için bu eğitimleri düzenli olarak veriyoruz. Haftada yaklaşık 10-15 kurs planlıyoruz. Bu belgeyi aldıkları takdirde her türlü işlemlerinde kullanabiliyorlar. Devlet dairelerinde, herhangi bir iş ve işlemleri varsa bu belgeyi almadan hiçbir şekilde işlem yapamıyorlar. Yaklaşık 3 aydır devam eden kurslarımızda şu ana kadar 3 bin 500 Suriyeli vatandaşa belge verdik. Geriye kalan 20 bin civarında Suriyeli vatandaşlarımıza eğitim vermeye devam ediyoruz. Buradan da tüm Suriyeli arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyoruz, halk eğitim merkezlerine başvurarak bu eğitimleri alsınlar, belgelerine kavuşsunlar ki belge lazım olduğunda sıkıntı yaşamasınlar” dedi.

8 SAATLİK EĞİTİM

Verilen eğitim hakkında bilgiler veren eğitmen Hatice Melek, Mart ayından itibaren Halk Eğitim Merkezi'nde günlük 8 saat olmak üzere sosyal uyum ve yaşam eğitimi veriyoruz. Bu eğitimin amacı, ülkemize sığınmacı olarak gelen göçmenlerin, bizim kültürümüz hakkında bilgi sahibi olabilmesi, geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşam biçimimizi öğrenmeleri, devletimizin onlara sunduğu imkanlar, eğitim, sağlık ve çalışma olanakları, sosyal ve sportif olanaklar hakkında her türlü bilgilendirmeyi yapmak. Onların kültürünün bizim kültürümüze adaptasyonunu sağlamak. Bağımsız bir şekilde hareket edebilmelerini, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına işlem yapabilmelerini sağlamak için gerekli oldukça faydalı bir eğitim. 8 saatlik eğitim içerisinde edinmeleri gereken temel bilgileri, ana hatlarıyla veriyoruzö diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı başlattı! Suriyeli kardeşlerimize ‘Türk Kültürü’ eğitimi veriliyor: “Bu eğitimi alsınlar, belge lazım olduğunda sıkıntı yaşamasınlar”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar