BIST9.801,08%0,81
USD32.4937%-0.23
EURO34,9609%0.32
ALTIN2.432,73%0.39
Gündem

Osman Nuri Kabaktepe’den 13 Mayıs Türk Dil Bayramı paylaşımı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkçe konuşacağım

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar önceki videosunun yer aldığı paylaşımda bir öğrencinin sorusuna verdiği cevap dikkat çekiyor.

Abone OlGoogle News
13 Mayıs 2022 15:27

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı için anlamlı bir video paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yıllar önce bir öğrencinin “Başbakan olursanız yabancı ülke liderleriyle hangi dilde konuşacaksanız” sorusuna “Türkçe konuşacağım” cevabını verdiği videoyu paylaşan Kabaktepe’nin paylaşımı sosyal medyada kısa sürede büyük beğeni topladı.

1277’den beri kutlanıyor

Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe dilinin konuşulması için 13 Mayıs 1277 tarihinde ilan ettiği fermana istinaden her yıl 13 Mayıs Türk Dil Bayramı olarak kutlanıyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de bu anlamlı günü, anlamlı bir video ile kutladı.

“Türkçe konuşacağım”

İl Başkanı Kabaktepe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yıllar önce bir öğrencinin “Başbakan olursanız yabancı ülke liderleriyle hangi dilde konuşacaksanız” sorusuna “Türkçe konuşacağım” cevabını verdiği videoyu paylaştı. Kabaktepe’nin paylaşımı kısa sürede büyük beğeni topladı. Türk Dil Bayramı’nı anmak için en çok paylaşılan içeriklerden biri oldu.

“Şimden gerü hiç kimesne Türki dilinden gayri dil söylemeye”

İl Başkanı Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Şimden gerü hiç kimesne Türki dilinden gayri dil söylemeye” diye başlayıp “Diğer ülkelerin liderleriyle Türkçe ile konuşacağım” diyerek devam eden bir tarih. Biz bu tarihi hem yaşıyoruz hem yazıyoruz. Türk Dil Bayramı kutlu olsun.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar