BIST9.073,32%-0,07
USD32.3772%0.10
EURO34,9815%-0.10
ALTIN2.325,84%0.23
Gündem

Kirada oturan herkesi ilgilendiriyor: Artış oranı açıklanmıştı ama...

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kiralara yapılacak olan zam oranı yüzde 35'lere yaklaştı. Konuyla ilgili konuşan Hatice Kolçak, önümüzdeki süreçte enflasyona da bağlı olarak yüzde 60'lı rakamların görülebileceğini söyledi.

Abone OlGoogle News
07 Mayıs 2022 14:33

Mayıs ayı kira artış oranı, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli oldu. Nisan ayı enflasyon oranı 5 Mayıs tarihinde açıklandı. Bu orana göre mayıs ayında kiralara yapılacak olan zam oranı da netlik kazandı. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam da yüzde 34.46 oldu.

Kira artış oranı enflasyona bağlı arttığından gelecek aylarda kiracıları zor bir süreç bekliyor.

Konuyla ilgili konuşan ekonomist Hatice Kolçak, kira artış oranının yüzde 60'lara kadar yükselebileceğini söyledi.

Hatice Kolçak yaptığı açıklamada, "Enflasyonda yeni zirveler gelecek gibi. Herhangi bir değişim olmadı. Kirada olanlar var. Kira artışı her ay artıyor. Eski kiracılar daha az ödüyor gibiydi. Ama şu an enflasyon yükseldikçe kira artışı yapılacak. Kira artışı yüzde 45-50’ye gidiyor. Hatta yüzde 60’lara doğru gidiyor. Şimdiden kötü haberi vereyim. Çok insan kirasını ödeyemez. Böyle sorunlar çoğalacak. İnsanlar kirasını ödeyemezse mahkemelik çok olay olacak. Mal sahipleri de bu durumda zor durumda kalacak. Enflasyon kira oranlarını buraya getirdi. Kötü kara haber bu" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar