BIST9.645,02%-0,50
USD32.5686%0.15
EURO34,8783%0.69
ALTIN2.431,29%-0.06
Gündem

Şimdi de Osman Kavala'nın değnekçisi oldu! Abdullah Gül'den skandal Gezi Kalkışması açıklaması

Ülke ekonomisine milyarlarca dolar zarar veren Gezi Kalkışması’nın başrolü Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, yedi sanığa ise 18’er yıl hapis cezası verildi. Konuyla ilgili açıklamasını dile getiren eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasında skandal ifadelere yer verdi.

Abone OlGoogle News
26 Nisan 2022 16:33

Halkı özgür iradesiyle girdiği her şeçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönemki Başbakanlığını yaptığı hükümeti, devirmeyi amaçlayan Gezi Kalkışması'nın finansörü Osman Kavala, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Gezi Parkı davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18'er yıl hapis cezası verildi.

Karara ilişkin bir değerlendirme yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül skandal ifadeler kullandı.

"Utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır."

T24 yazarı Murat Sabuncu'ya telefonda konuşan Gül, "Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını çok derinden yaraladı. Beni de çok üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır. Osman Kavala gibi servet sahibi bir insan hoş vakit geçirmek yerine insanlık meseleleriyle uğraşmasının bedelini ödüyor, bu çok acı. Yargıtay kararına kadar bu insanların hapiste olması çok çok üzücü, vicdanları yaralayıcı bir durum" ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında "Türkiye için de inanılmaz yük oldu bu karar" diyen Gül, şu skandal sözleri sarfetti: "İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının zaten çok sorgulandığı dönemde, Türkiye'ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi. Milyonlarca dolarlık Türkiye aleyhtarı bir kampanya yapmak isteseler, zaten imajı bozuk olan Türkiye'yi dünya kamuoyunda ancak bu kadar olumsuz gündeme getirebilirdi."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar