BIST9.698,77%1,83
USD32.5878%0.18
EURO34,8424%0.45
ALTIN2.498,38%0.56
Gündem

Adaysız CHP'de iç savaş başladı! Muhalefetin yazarı "CHP ikiye bölündü" diyerek her şeyi açıkladı

CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığı tartışması giderek büyüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm engelleme çabalarına rağmen İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "aday değilim" açıklaması yapmıyor. CHP yönetiminin de Kemalciler ve Ekremciler diye ikiye bölündüğü ve çatlağın giderek büyüdüğü iddia edildi.

Abone OlGoogle News
10 Ocak 2022 11:23

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışması sürerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında "Eylül ayında" seçim beklediğini söyledi. Erken seçim bekleyen CHP'nin hala Cumhurbaşkanı adayını belirleyememiş olması parti içinde de çatlağı giderek büyütüyor. 

MUHALEFETİN SÖZCÜSÜ T24 YAZARI AÇIKLADI "CHP İKİYE BÖLÜNDÜ"

Muhalefetin sözcülüğünü yapan T24'ün yazarı Murat Sabuncu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP yönetiminin şimdiden ikiye bölündüğünü yazdı. Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyalleri verdiğini hatırlatan Sabuncu, Ekrem İmamoğlu için de şu iddiayı gündeme getirdi: "Hatta kimilerinin İmamoğlu’na 'tek başına bile seçime girsen sen kazanırsın' dediği konuşuluyor."

Ayrılma genel merkeze, il teşkilatlarına ve belediyelere...

CHP içinde ağırlığı olan saygın bir isimle yaptığı görümeyi anlatan Murat Sabuncu "Hem parti hem seçimlerin geleceği için endişem var" diyerek şunları anlattığını yazdı: "Parti içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemalciler Ekremciler diye bir ayrım olmaya, hatta büyümeye başladı. Genel merkezde, il örgütlerinde, belediyelerde…"

O zaman cumhurbaşkanlığı yarışı unutulur, genel başkanlık yarışı başlar

"Bunu hem parti hem seçimlerin geleceği açısından riskli buluyorum. Hele bir de Kemal Bey aday olur, daha önce söz verdiği gibi parti genel başkanlığından ayrılırsa durum daha da karışır. Çünkü CHP tüzüğünün görevin boşalması başlıklı 24. Maddesi’nin 2 bölümü ‘kurultay en geç 45 günde toplanır’ diyor. O zaman cumhurbaşkanlığı yarışından çok parti genel başkanlığı yarışı bile yapılabilir."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar