BIST9.134,28%0,60
USD32.3662%0.07
EURO34,9628%-0.16
ALTIN2.325,66%0.23
Gündem

Rusya'dan flaş Erdoğan açıklaması! "Muhalefet kuduracak"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "bölgesel ve uluslararası konularda önemli nüfuza sahip" ifadelerini kullandı. Peskov'un bu sözleri, "Türkiye'ye ve Erdoğan'a hasım kesilen muhalefeti kudurtacak" yorumlarına neden oldu.

Abone OlGoogle News
01 Aralık 2021 15:30

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgesel ve uluslararası konularda önemli bir nüfuza sahip olduğunu, bu nüfuzu Kiev üzerinde Minsk anlaşmalarının uygulanması yönünde kullanabilmesi halinde Rusya'nın bunu memnuniyetle karşılayacağını bildirdi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesinin planlandığını söyledi.

Söz konusu görüşmede, Ukrayna konusunun da gündeme gelebileceğini anlatan Peskov, “Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyu açarsa, o zaman istişare edilebilir.” diye konuştu.

Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin bölgede barışın sağlanması için Rusya ile Ukrayna arasında ara buluculuk yapabileceğine yönelik açıklamalarına değinerek “Erdoğan, bölgesel ve uluslararası konularda, birçok açıdan önemli bir nüfuza sahip. Eğer Sayın Erdoğan, bu nüfuzu Kiev üzerinde Minsk anlaşmalarının, Paris’te varılan anlaşmaların uygulanması yönünde kullanabilirse, Rusya bunu memnuniyetle karşılar.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna krizinde taraflardan biri olmadığını savunan Peskov, Ukrayna’daki çatışmaların bir iç savaş olduğunu öne sürdü.

"Peskov muhalefeti kudurtacak"

Peskov'un bu sözleri, "Türkiye'ye ve Erdoğan'a hasım kesilen muhalefeti kudurtacak" yorumlarına neden oldu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar