Yaşam

Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...

Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Vücuttaki iltihaplar tedavi edilmezse hastalıklara yol açıyor. Hastalıklara sebep olan ve kişinin yaşamını zorlaştıran vücuttaki iltihapların henüz oluşmadan önce önlenmesi gerekiyor. Eğer vücutta bir şekilde iltihap oluştuysa mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. İşte vücuttaki iltihabı kurutansüper besinler.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Fesleğen İltihaplarla mücadelede ilk sırada yer alan bitki elbette fesleğen. Fesleğendeki öjenol isimli bileşen, bitkiye kendine has koku ve tat veriyor.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Ak söğüt kabuğu Ak söğüt kabuğu aspirin ile benzer özellikler taşır. İçinde salisin maddesi bulunan ak söğüt kabuğu ağrı kesici özelliğe sahip. Ak söğüt kabuğunun çayı demlenip tüketildiğinde vücuttaki iltihapları kurutuyor. Etkisi aspirine göre daha uzun sürüyor.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Deniz börülcesi Mineral bakımından son derece zengin olan deniz börülcesi tuzlu suda yetişir ve bu sayede minerallerin en saf halini içerir. İdrar sökücü etkisi sayesinde vücuttan ödem atılmasını sağlar. İtihaplanmanın önüne geçer ve idrara düzenli bir şekilde çıkmaya yardımcı olur.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Ceviz Yapılan araştırmalara göre günde 50 gram ceviz yiyen bir kişinin vücudunda iltihapların azaldığını gösterdi. İltihap kalp rahatsızlıklarına neden olduğu için düzenli olarak ceviz tüketerek bu hastalıklardan korunabilirsiniz. Bir su bardağı içine 3 tane ceviz atarak tüm gece bekletin, sabah aç karnına bu suyu için. Böylece gün boyu enerjik kalabilirsiniz.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Isırgan otu Isırgan otu, vücutta oluşan toksinleri böbrekler aracılığıyla atılmasını sağlar. Aynı zamanda vücuttaki iltihabın kimyasalları azaltır. Isırgan otunun ayrıca ağrı kesici özelliği vardır.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Ispanak Sofraların vazgeçilmezi olan ıspanakta içinde iltihap kurutan antioksidanlar ve bol miktarda E vitamini bulunur. Ispanak içinde yer alan diğer bir madde ise alfa-lionelik (ALA) isimli asit.Bu asit iltihapların neden olduğu ağrıları azaltan bir etkiye sahip. Ispanaktan yararlanabilmek için yemeğini yapabilir ya da suyunu tüketebilirsiniz.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Oregano Oreganonun içerdiği bioflavanoid ve polifenol maddeleri, serbest radikallerdir. Hücrelerde ne kadar serbest radikal varsa vücutta oluşan iltihap da o kadar azalır.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Zerdeçal Zerdeçal eklem iltihabı, kas burkulması gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Zerdeçal ile kullanım yapmak için 1 çay kaşığı zerdeçalı, 1 su bardağı suyun içinde karıştırılmalı ve düzenli olarak tüketmelisiniz. Diğer bir kullanım şeklinde ise 1 çay kaşığı zerdeçal ile 1 su bardağı sütü karıştırmak. Karışımın etkili olabilmesi için haftada birkaç kere tüketilmeli.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Zencefil İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefil. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok eder.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Arnavut biberi Arnavut biberinin içerisinde kapsaisin adlı madde özel olarak diğer iltihabi hastalıklar ve artrit hastalıklarla ilgili olarak COX -2 adlı enzimi yok eder. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Arnavut biberi iltihabı kurutucu özelliğiyle bilinmektedir.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Zeytinyağı Vücudunuzda iltihap var ise en etkili bitkisel ürünlerden birisi zeytinyağı olacaktır. Zeytinyağını yemeklerinizde ve salatalarınızda kullanabilir ya da harici bir biçimde masaj için kullanmayı tercih edebilirsiniz. İltihap kurutma özelliği ile dikkat çeken zeytinyağı şeker ve romatizma gibi hastalıklara karşı da vücudun direncini arttıran bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.
Abone OlGoogle News
Yemeklerde sarımsak kullananlar dikkat! Kurutuyor...
Sarımsak Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Abone OlGoogle News