Gündem

Burada herkes çiğ et yiyor!

Burada herkes çiğ et yiyor!
Etiyopyalılar yüzyıllardır devam ettirdikleri çiğ et yeme alışkanlıklarından doktorların uyarıları ve ülkede gittikçe yayılan fast food kültürüne rağmen vazgeçmiyor.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Çiğ et tüketen ve sağlık sorunları yaşayanlar, her ne kadar doktorlar tarafından uyarılsa da aynı zamanda bir “statü ve zenginlik” göstergesi olan bu alışkanlığından vazgeçemiyor.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Tereyağı ve baharatla marine edilmiş kıymanın acı soslarla servis edilmiş hali olan “kitfo” yemeği, ülkede çiğ etin tüketilme şekillerinden en meşhur ve yaygın olanı.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Sıklıkla teff unundan yapılmış geleneksel injera ekmeğiyle tüketilen kitfo, elle yeniyor.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Bu yemek, bazı mekanlarda güney halklarına özgü kocho ekmeğiyle tüketiliyor.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Etiyopya mutfağının en önemli unsurlarından acı soslar çiğ et tüketiminin olmazsa olmazı.Kuşbaşı eti acı sosa bandırarak yiyen Kibrom Addis, etin marine edildiği için sağlık problemi yaratmayacağını ve acı sosun tüm bakterileri öldürdüğünü düşünüyor.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Çiğ etin çok lezzetli olduğunu söyleyen Addis, “Özellikle oruç dönemi sonrasında tüm Etiyopyalılar ve tabii ki ben de eti çiğ yemeyi tercih ediyoruz.” dedi.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Başkent Addis Ababa'daki özel bir kliniğin direktörü doktor ​Mesafint Abebe​, çiğ et yemenin salmonella hastalığına neden olduğunu ifade ederek bu hastalığın kanlı ishale ve kramplara yol açtığını belirtti.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Abebe, “Aslında insanlar çiğ et değil kültürlerini yiyor.” diyerek halkın kendi kültürlerini deneyimlemekten büyük keyif aldığını kaydetti.
Abone OlGoogle News
Burada herkes çiğ et yiyor!
Abone OlGoogle News