ŞEKERLEME UYKUSU: Yapılan bilimsel çalışmalara göre gün içinde yapılan bir şekerleme, beynin genel fonksiyonlarını olumlu yönde etkiliyor. Araştırma sonucu elde edilen bulgulara göre gün içinde bir şekerleme, geçici hafızanın uzun süreli hafızaya çevrilerek bilginin pekişmesini sağlarken geçici hafızayı da boşaltıp beyni yeni bilgilere hazır hale getiriyor.
1400 YIL ÖNCEKİ SÜNNETİN FAYDASI TIBBEN İSPATLANDI: Uzman Kardiyolog Doç. Dr. Muhammed Keskin, "Gündüz 30 dakikayı aşmayan kısa uykular hipertansiyondan koruyor" dedi. Keskin'in, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
HİPERTANSİYONDAN KORUYOR: "Öğle uykusu yapan tansiyon hastalarının kan basıncı daha dengeli oluyor ve daha düşük dozda tansiyon ilacı yeterli oluyor. Hem mental hem de kalp-damar sağlığı için öğle uykusunun önemi çok büyük.Öğle uykusu, Napping, Siesta veya Kaylule. 30 dk'dan kısa olunca sağlığımız için çok faydalı. Bilişsel, zihinsel fonksiyonlarımızı ve kan basıncımızı toparlar. 1 saatten uzunsa zararı çok. Uyku ve hormonal döngümüzü bozuyor. Azı karar, çoğu zarar!
PEYGAMBER EFENDİMİZ (asm) ÖĞLE NAMAZINI KILDIKTAN SONRA KAYLULE YAPARDIHz. Peygamber (asm) öğle namazını kıldıktan sonra, bir miktar uyur, ‘kaylule’ yapardı. Nitekim, Hz. Peygamber'in kaylûleden, "güzel bir âdet" diye söz ettiği (Dey!emî,IV, 266) zaman zaman süt teyzesi Ümmü Haram veya Enes'in annesi Ümmü Süleym gibi yakınlarının evinde kaylûle yaptığı rivayet edilir. (İbn Hacer, Fethu’l-bari, XI, 72)Yine Resûl-i Ekrem, gecenin bir bölümünü ibadet için ayıranların gündüz kaylûle yaparak geceye zinde girmelerini tavsiye etmiştir. (İbn Mâce, Sıyâm, 22)