Gündem

Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı?

Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı?
Seyahat yasağı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. 1 Haziran'da başlayan yeni kademeli normalleşme ile şehirler arası seyahat yasağı kalktı mı sorusu da yeniden gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı Haziran ayı normalleşme planını paylaştı ve seyahat kısıtlaması saatleri ve muaf olan kişiler de netleşti. İşte, şehirler arası seyahat kısıtlaması detayları...Şehirler arası seyahat kısıtlaması saatleri merak konusu. Özel araçla seyahat edecek vatandaşlar ise seyahat yasağından muaf olanları araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme karalarının ardından yeni seyahat kısıtlaması detayları sorgulanır hale geldi. Hafta sonu (pazar) seyahat yasak mı?
Abone OlGoogle News
Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı?
ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI VAR MI?İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yeni normalleşmenin detayları açıklandı. Seyahat kısıtlaması ise sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek.
Abone OlGoogle News
Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı?
SEYAHAT YASAĞINDAN MUAF OLANLAR Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlardan uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirler arası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacak. Bu durumdaki kişilerin şehirler arası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin (müfettiş, denetmen vb.) özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirler arası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmeleri kaydıyla izin verilecek.
Abone OlGoogle News
Şehirler arası seyahat kısıtlaması var mı?
Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecek) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına özel araçlarıyla seyahat edebilmeleri için gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacak.Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlardan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacak.Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların özel araçlarıyla şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak.Zorunlu hallerin varlığı durumunda vatandaşlar, bu durumu belgelendirmek; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla da seyahat edebilecekler. Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.
Abone OlGoogle News