BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Ekonomi

BIS uyardı: 1 trilyon dolar yok olacak

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) raporuna göre verilen teşviklerin süresinin bitmesiyle şirket iflaslarının artacağı ve bu dalganın dünyü ekonomisinden 1 trilyon doları silebileceğini açıkladı.

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 22:21

Uluslararası Ödemeler Bankasının (BIS) bugün yayımlanan çeyreklik raporunda, şirketlere verilen desteklerin süresinin bitmesiyle şirket iflaslarında artış beklendiği belirtildi. Raporda “Şirket iflaslarındaki artış, finansal sistem veya vergi mükellefleri tarafından telafi edilmesi gerekecek kredi kayıplarına neden olacak.” ifadesine yer verildi.

Bu karamsar görünümde, kredi piyasalarında pandemi nedeniyle yaşanan kötüye gidiş etkili oldu. BIS’e göre, piyasa değerleri genel olarak toparlansa da bazı zayıf şirketler için zorlu dönem devam edecek. Tüm bu olumsuzlar nedeniyle küresel piyasalarda 1 trilyon dolarlık bir kayıp yaşanacağı belirtildi.

Kuruma göre bu dönem inişli çıkışlı olacak. Hükümetlerin koronavirüs salgınının yayılmasını azaltmak için seyahat gibi kısıtlamaları nedeniyle durma noktasına gelen eğlence sektörünün 2018-2019 dönemine göre yüzde 8’in üzerinde büyüyeceği öngörüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar