BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Ekonomi

Talimatı verdi! Gıda fiyatlarındaki artışa karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi

Son dönemde gıda fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiği ve “Mutlaka çözüme kavuşturacağız” dediği bildirildi.

Abone OlGoogle News
24 Ocak 2021 14:58

Ayçiçek yağından tereyağına, peynirden yumurtaya kadar birçok üründeki fiyat artışları dikkat çekerken, gıda ürünlerindeki fahiş fiyatlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a genel kapsamlı şikayetin iletildiğini belirtildi. Erdoğan'ın bu konunun mutlaka çözüme kavuşturulması için talimat verdiği ifade edildi.

“Mutlaka çözüme ulaştıracağız”

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da yaptığı görüşmede gıda fiyatlarındaki artışla ilgili talep ve önerilerini gündeme getirdi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a genel kapsamlı şikayetin iletildiğini belirtilirken Erdoğan'ın da "Bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız" dediği öğrenildi.

Vatandaşlardan talepler var

CNN Türk Ankara muhabiri Gülşen Coşkun da konuya ilişkin detayları canlı yayında aktardı;

"Öncelikli talep kredi taksitlerinin bir yıl ertelenmesi, uzun süre kapalı kalan dükkanlar nedeniyle gelir elde edemiyoruz, krediler de ertelensin talebi var.

Doğrudan nakit desteği sürsün talebi var. Bunun dışında doğalgaz, elektrik, su ve SGK borçları 1 yıl ertelensin talebi var. Kafe ve restoranlar HES kodu ile açılsın önerisi geldi. Ticari araçlara indirimli akaryakıt sağlanması istendi. Prim borçlarının da görüşülmesi istenen talepler arasında. TESK Başkanı Palandöken bizzat kendisi iletti bu talepleri. Taleplerin kabinede ele alınacağı ifade edildi. İlgi bakanlıkların incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Önümüzdeki hafta bir kabine toplantısı gerçekleşmesi beklentisi var.

Gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı

Özellikle son günlerde bazı ürünlere yönelik olarak misal zeytinyağı, ayçiçek yağı, bebek maması, yumurta gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı vardı. Başka ürünlerde de var aslında bir taraftan denetimler sürüyor. Bu ürünlere ilişkin genel kapsamlı şikayet iletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız' dediği öğrenildi. Bu konuyla başka ne gibi adımlar atılabilir, denetimlerin sıklaşması mı olacak yeni ek çareler gelecek mi bu konuda önemle takip ettiğimiz başlıklar arasında."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar