BIST9.548,09%-1,36
USD32.509%0.12
EURO34,5769%0.08
ALTIN2.494,03%0.31
Ekonomi

Uzay interneti Starlink beta testlerine başlıyor

Elon Musk’ın uydular aracılığıyla uzaydan internet dağıtacağı Starlink projesinin herkese açık beta programı başlıyor. Aylık ücreti biraz yüksek olan uydu interneti yüksek hız vaat ediyor.

Abone OlGoogle News
27 Ekim 2020 15:38

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX yakında Starlink uydu internet hizmetinin herkese açık beta testine başlayacak. Bazı kullanıcılar, şirketten kendilerini programa katılmaya davet eden bir e-posta aldıklarını açıkladı. Ayrıca Starlink'in iOS platformu için resmi uygulaması AppStore'da göründü.

SpaceX aslında geçtiğimiz yaz Starlink'in kapalı beta testini gerçekleştirmişti. Bu teste şirket çalışanlarının katıldığını belirtmemiz gerek. İlk testler, internet iletişim uydularının tam olarak konuşlandırılmış bir ağı olmamasına rağmen oldukça iyi bir internet bağlantı hızı olduğunu doğrulamıştı. Bugün Reddit forumunun kullanıcılarından biri, şirketten onu Starlink'in beta testine katılmaya davet eden bir e-posta aldığını bildirdi.

499 dolarlık ekipman gerekiyor

Beta teste katılan kullanıcıların, 20 ila 40 ms arasında değişen gecikme seviyeleri ile 50 ila 150 Mbps arasında internet hızları alabilecekleri belirtilmiş. Şirket ayrıca, kullanımda olan uydu sayısının az olması nedeniyle uydu iletişiminin bir süre tamamen kullanılamayacağı konusunda da uyarıyor. SpaceX'in yaz aylarında İnternet bağlantısı gecikmelerini 16-19 ms'ye düşürmeyi planladığı ise e-postanın dikkat çeken kısımlarından biri diyebiliriz.

Şirket e-postada, beta testin bir parçası olarak Starlink uydu internetin nasıl kullanılacağını da açıklıyor. Beta teste katılacak olan kullanıcıların 499 dolarlık bir ekipman masrafını gözden çıkarmaları gerektiği ve hizmetin aylık fiyatının ise 99 dolar olacağı belirtilmiş. Bugün resmi Starlink uygulaması iOS işletim sistemi için AppStore'da ortaya çıktı. Uygulama, gerekli ekipman ayarlarını yapmanıza ve uydu internet hizmetine bağlanmanıza yardımcı olacak. Ayrıca veri aktarım hızı testlerini yapmanıza ve internet bağlantısı sorunlarıyla ilgili raporlar ve şikayetler göndermenize de olanak tanıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar