BIST9.645,02%-0,50
USD32.5687%0.15
EURO34,7486%0.31
ALTIN2.412,92%-0.82
Ekonomi

Wolswagen Türkiye yatırımdan vazgeçti mi?

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay kamuoyunda merak edilen soruları yanıtladı.

Abone OlGoogle News
17 Ekim 2019 14:06

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, "Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Volkswagen yatırımı devam edecek" dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, DEİK'in düzenlediği 'Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişiminde Konumlandırılması' bilgilendirme toplantısında son günlerde özellikle Alman medyası kaynaklı olarak ortaya atılan Volkswagen’in Türkiye’de kuracağı üretim merkezi yatırımını durduğu yönelik iddialara ilişkin değerlendirme yaptı. Turagay, Alman otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye yatırımını durdurmadığını belirtti.


"VOLKSWAGEN ŞU ANDA YATIRIMINI DURDURMUŞ DURUMDA DEĞİL"

Turagay, “Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Bir kere bunu net ortaya koyalım. Volkswagen yatırımı devam edecek, çünkü şirket kuruldu. Bununla ilgili sürekli spekülasyonların çıkarılması hoş değil. Ben o noktada bir olumsuz görmüyorum” dedi.

BULGARİSTAN TEKLİFİ İKİ KATINA ÇIKARMIŞTI

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Bulgaristan'ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, yeni fabrika için teklif ettikleri devlet teşvikini iki kat artırmaya hazır olduklarını kaydetti.

ROMANYA: VOLKSWAGEN İLE GÖRÜŞTÜK

Reuters'ın Rumen basınından aktardığı habere göre ise Romanya Ticaret Bakanı Stefan Radu Opera, Volkswagen ile fabrika yatırımı için görüşme halinde olduklarını söyledi.Rumen Ziarul Financiar gazetesi'ne konuşan Opera, “Volkswagen ile yeni görüşmeleri başlattık. Romanya teknik açıdan iyi durumda ve iş gücü problemimiz yok” demişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar