BIST9.063,15%2,91
USD32.3148%0.07
EURO35,1065%0.10
ALTIN2.292,63%0.66
Ekonomi

AK Parti'den açıklama: Memur ve emekli maaşlarına büyük zam yolda!

Engelliler haftası nedeniyle bir açıklama yapan AK Partili Emin Akbaşoğlu, temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam ve iyileştirme hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
13 Mayıs 2022 17:54

Asgari ücrete gelen zamlar sonrasında, gıda, elektrik doğalgaz diğer tüketim organlarına gelen zamlar vatandaşın alım gücünü ister istemez düşürdü. Gözler ise Temmuz ayında yılın ikinci yarısı için geçerli olacak memur ve emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı konusuna çevrildi. Vatandaş en azından alım gücünün düzelmesi adına iyi bir zam beklemekte. 

Engelliler haftası nedeniyle açıklama yapan AK Partili Emin Akbaşoğlu engelli vatandaşların AK Parti hükümetinde ayrıo bir öneme sahip olması ve hassasiyetle yaklaştıklarını belirtirken, yapılan teşvikler, evde bakım aylığı, eğitimler için verilen desteklerin daha da artacağını söyleyen Akbaşoğlu, yeni projeler ve yeni desteklerle vatandaşın karşısına çıkacaklarının altını çizdi. 

2030 ENGELLİ VİZYON BELGESİ

TV100'de yer alan habere göre yapılanların yeterli olmadığını bildiklerini kaydeden Akbaşoğlu, hazırladıkları 2030 Engelli Vizyon Belgesi’ nde, bu konuda yapılacak birçok şeyin planlamasının gerçekleştirildiğini söyledi. Vizyon Belgesini kamuoyuna açıklayan Akbaşoğlu, aynı zamanda yaklaşan memur ve emekliler Temmuz maaş zammı konusunu da ele aldı.

Akbaşoğlu, iktidarın tüm sıkıntıları gördüğünü ve bu konuda yoğun çalışmaların sürdüğünü belirtti. Yapılacak memur ve emekli zamlarının, mutlaka alım gücünü arttıracak özelliklere sahip olması için çalışıldığını kaydetti.

Akbaşoğlu daha sonra da Temmuz emekli maaşları konusuna değindi ve burada da önemli açıklamalarda bulundu. 

Milyonlarca memur ve memur emeklileri yılın ikinci yarısı olan temmuz ayında yapılacak olan zammı heyecanla bekliyor. iyileştirici önlem paketlerinin de bir hayli önem kazandığı şu dönemde Akbaşoğlu memur ve memur emekli maaşlarına da değindi. 

TEMMUZ EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMLARI BELLİ OLDU MU?

Emin Akbaşoğlu memur ve emekliler başta olmak üzere tüm çalışanlarının alım gücünün yükselmesine yönelik çalışmaların da yolda olduğunu müjdeledi. 

Zamların oranı ile düzenmlemelerle ilgili henüz net bir bilginin bulunmadığını da söyleyen Akbaşoğlu yoğun bir çalışmanın da olduğunu söyledi. 

İktidarın çalışan kesimi, memur ve emeklileri, hayat pahalılığına karşı ezdirmeyecek önlemlerin alınması konusunda kararlı olduklarını da söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar