BIST9.524,59%-0,06
USD32.5938%0.20
EURO34,6709%-0.04
ALTIN2.507,26%0.92
Ekonomi

TÜSİAD’dan flaş asgari ücret açıklaması

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini vurgulayarak asgari ücretin yıl ortasında yeniden artırılmasına sıcak baktıklarına işaret etti. Turan, "Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz" dedi.

Abone OlGoogle News
25 Nisan 2022 21:34

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan’dan faiz, enflasyon ve asgari ücrete ilişkin  yeni açıklamalar geldi.

Bloomberght yayınına katılan Turan, şunları ifade etti:

"Özel şirketler faizlerin düşmesini ister. Bizim kredileri frenlememiz şirketlerin üretimini de zorlayacak, bir de kullandığı kredinin maliyeti artacak. Ticari kredilerinin artma nedeni, işletme sermayesi yani 2021’in ocak ayında 1 TL’ye mal ettiğiniz bir ürünü bugün 3 TL’ye mal ediyorsunuz. Ciddi bir kaynağa ihtiyacınız var. Bizim bir şekilde ucuz ve sürdürülebilir finansmana erişmemiz gerekiyor. Büyüme uğruna enflasyonla mücadeleyi bırakmamamız lazım. Önceliğimiz enflasyonla mücadele olmalı.

Türkiye’nin katma değerli, markalı ihracat yapması gerekiyor. ’Değersiz bir Türk lirası ile ihracatı patlatırız’ modeli 90’larda kaldı. İhracatın en çok arttığı dönemler kurun stabil gittiği dönemler. Bu, kalıcı bir politika değil. Türk lirasını zayıflatarak kur avantajı ve ucuz işgücü ile ihracatı sürdürülebilir olarak artırmamız mümkün değil.

AB enerjide Rusya’ya olan bağımlılığını azaltmaya çalışıyor. Türkiye de ihtiyacı olan enerjinin yüzde 75’ini ithal ediyor. Enerji seferberliği Türkiye için çok önemli. Enerji verimliliğinde farkındalık yaratılması için çalışma yapacağız."

ASGARİ ÜCRET YORUMU

Son olarak, asgari ücrette artış konusunu da değerlendiren Turan, "Gençlerin hayallerini hayata geçirecekleri ortam oluşturmalıyız. Türkiye yetenek havuzunu kaybetmemeli. Bazı şirketler geçen sene Ağustos Eylül aylarında destek anlamında bazı düzenlemeler yaptı. İş barışı açısından da bunu düşünmemiz, çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz" yorumunu yaptı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar