BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Ekonomi

Kurumlar Vergisi mükelleflerine vergi muafiyetini öngören kanun teklifi TBMM’de

Yabancı paraları Türk Lirasına çeviren Kurumlar Vergisi mükelleflerinin Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarından elde edilecek faiz ve kar payları vergiden muaf tutulmasını amaçlayan kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.

Abone OlGoogle News
13 Ocak 2022 21:18

AK Parti milletvekillerinin imzasıyla Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve 42 milletvekilinin imzasıyla Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifle, mükelleflerin 2023 yılı sonuna kadar enflasyon düzeltmesi yapılmaması amaçlanıyor.

Kurumlar Vergisi mükelleflerine vergi muafiyetini amaçlıyor

Bankacılık sistemindeki toplam mevduat ve katılım fonu büyüklüğü içerisinde Türk Lirası payının arttırılarak finansal istikrarını desteklenmesi amacıyla, yabancı paraları Türk Lirasına çeviren Kurumlar Vergisi mükelleflerinin dönüşüm esnasında oluşan kur farkı kazançları da dahil olmak üzere bu kapsamda açılan vadeli Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarından elde edilecek faiz ve kar payları vergiden muaf tutulması amaçlanıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar