BIST9.770,16%0,49
USD32.5236%-0.13
EURO34,9610%0.31
ALTIN2.434,56%0.47
Ekonomi

Bizden para kopartmaya mı çalışacaklar? IMF’den flaş Türkiye “değerlendirmesi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi hamleleriyle vantuzlarından kurtulduğumuz Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’de artan enflasyona ilişkin “değerlendirmede” bulundu.

Abone OlGoogle News
03 Aralık 2021 22:01

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'de gevşetilen para politikasıyla birlikte enflasyon beklentilerinin "çıpasını kaybetme" ihtimalinin bulunduğunu ileri sürdü.

ABD’ye uyarı

ABD başta olmak üzere artan enflasyonist baskılara ve Omicron varyantının sebep olduğu belirsizliklere işaret ederek, ABD para politikasının enflasyon risklerine daha fazla odaklanması gerektiğini belirtti

Avrupa’ya “enflasyon beklentileri yükseldi” uyarısı

ABD'de uzun dönem enflasyon beklentileri artsa da tarihi ortalamalara yakın seyrettiğini ve çıpasını koruduğunu belirten IMF, euro bölgesinde de enflasyon beklentilerin yükseldiğini ancak Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) %2'lik enflasyon hedefi çıpasına daha yakınlaşacak gibi gözüktüğünü ifade etti.

IMF’den Türkiye “değerlendirmesi”

IMF, Türkiye'nin ise istisna teşkil ettiğini, "yükselen enflasyona rağmen gevşetilen para politikasıyla birlikte" enflasyon beklentilerinin "çıpasını kaybetme" ihtimalinin belirdiğini iddia etti.

IMF'den yapılan açıklamada çekirdek enflasyonun artışında artan talep, tedarik sürecinde yaşanan sıkıntılar ve ücret baskıları gibi birçok sebebin yattığı ifade edildi.

(Kaynak: Dünya)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar