BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO34,9897%-0.08
ALTIN2.326,88%0.28
Ekonomi

Vatandaş isyan etti: Fiyatı günlük değişiyor

Faiz oranlarının düşürülmesi ve buna bağlı olarak döviz piyasalarında yaşanan ani değişimlerin en çok etkilediği sektörlerin başında gayrimenkul geliyor.

Abone OlGoogle News
02 Aralık 2021 13:14

Konut satışı, ekim ayında yüzde 14,9 artışla 137 bin 401 adet seviyesine ulaştı. Gelinen son noktada bu yılki toplam konut satışı da 1 milyon barajını geçti.

Bu ivmeye rağmen daire fiyatları ve kiralarındaki yükseklik gündemden düşmeden gayrimenkul sektörü, şimdi de faiz ve döviz oynaklıklarında günlük değişim yaşayan fiyatlarla sorun yaşıyor.

FİYAT OYNAKLIKLARI ALICI VE SATICILARI ETKİLEDİ

Satılık veya kiralık olarak piyasaya sürülen gayrimenkullerin günlük olarak fiyat değiştirmesi, hem alıcılar hem de satıcıları doğrudan etkiledi.

MÜLK SAHİPLERİ DAİRE FİYATLARINI GÜNLÜK DEĞİŞTİRİYOR

Faiz oranlarının düşürülmesi ile beraber ev almak isteyen vatandaşların en çok karşılaştığı sıkıntıların başında ise satılık daire fiyatlarının, mülk sahipleri tarafından günlük olarak değiştirilmesi geliyor.

DAİRELER TEKRAR TEKRAR SATIŞA SUNULUYOR

Hatta bazı satılık dairelerin mülk sahipleri tarafından satıştan kaldırılarak yeni fiyatlar ile yeniden satışa sunulduğu görülüyor.

"FAİZLER İNİNCE HAREKETLİLİK BAŞLADI"

Sektör uzmanlarından Özkan Aydemir, kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.20’ye kadar indirmesi ile piyasada yeni bir hareketliliğin başladığını, ancak buna bağlı olarak bir takım sıkıntıların da tekrar gündeme geldiğini söyledi.

"GAYRİMENKUL PİYASASINDA YENİ BORSA OLUŞTU"

İnşaat maliyetlerindeki artış ve sınırlı sayıda konut üretiminin ev fiyatlarını artırması sebebiyle gayrimenkul piyasasında yeni borsa oluşmasına sebep olduğunu ifade eden Aydemir, konut metrekare birim fiyatının 5 bin lirayı geçmesi ile beraber yaşanan artışa ilaveten mülk sahiplerinin de mevcut mülklerini döviz kuru ile değerlemeye başladığını söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar