BIST9.716,77%-0,05
USD32.4908%-0.23
EURO34,9382%0.24
ALTIN2.434,71%0.48
Eğitim

Karneler ne zaman verilecek? Karneler yüz yüze mi verilecek?

Öğrenciler ve veliler karnelerin ne zaman verileceğini araştırıyor. Bu yıl eğitim dönemi uzaktan tamamlandı. Karnelerin yüz yüze mi yoksa elektronik ortamdan mı görüntüleneceğine dair açıklama yapıldı. Peki karneler ne zaman verilecek? 2021 Karneler yüz yüze mi verilecek? İşte ayrıntılar...

Abone OlGoogle News
14 Haziran 2021 12:03

2020-2021 eğitim döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. Karnelerin ne zaman verileceği, yüz yüze mi verileceği yoksa elektronik ortamdan mı görüntüleneceğine dair gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çevrilmişti. Bakan Selçuk karnelerin ne zaman verileceğini ve yüz yüze mi yoksa elektronik ortamda mı öğrencilere sunulacağına dair açıklama yaptı. Peki karneler ne zaman verilecek? 2021 Karneler yüz yüze mi verilecek? İşte ayrıntılar...

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK? 2021 KARNELER YÜZ YÜZE Mİ VERİLECEK?
Geçtiğimiz günlerde Bakan Selçuk karnelere ilişkin merak edilen soru işaretlerini akıllardan sildi. Bakan Selçuk, 2020-2021 eğitim döneminin 2 Temmuz Cuma sona ereceğini ifade etti. Açıklamalarına devam eden Bakan Selçuk, karnelerin 18 Haziran'dan itibaren elektronik ortamda öğrencilerin erişimine açılacağını söyledi. Öğrenciler 18 Haziran Cuma e-okul karnelerini görebilecek.

Karneyi basılı olarak almak için velilerin talebi ile okul müdürlüklerine gidilmelidir. Basılı karneler talep doğrultusunda verilir.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru işlemleri yapılacak. 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ise eğitimler yapılmaya başlanacak.

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU OLACAK?
Telafi eğitimine talep edenler katılım gösterecek. Telafi eğitimi zorunlu değildir. Eğitime katılmak isteyen öğrenciler veli izin belgeleri ile beraber eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvuruda bulunacak. Başvurunun kabul edildiğine dair okul müdürlükleri tarafından bilgilendirme içerikli mesaj atılır.

Eğitimin açılması için sınıfta en az 12 öğrencinin olması şart koyuldu. Özel eğitim öğrencilerine açılacak eğitim faaliyetinde ise sayı sınırlaması olmayacak.

ALINACAK ÖNLEMLER NELERDİR?
Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Kovid-19 salgını koruma tedbirlerine eğitim boyunca dikkat edilmesi zorunlu olacak. Eğitim faaliyetine katılan veli, öğretmen ve öğrenciler için HES kodu sorgulaması yapılacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar