BIST9.594,57%0,73
USD32.5992%0.22
EURO34,8687%0.53
ALTIN2.491,10%0.27
Eğitim

Öğrencilerin “Sınavlar ertelensin” çağrısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin sosyal medya üzerinden yaptığı “Sınavlar ertelensin” çağrılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Abone OlGoogle News
21 Şubat 2021 15:27

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını gerekçe göstererek sosyal medya üzerinden yaptıkları “Sınavlar ertelensin” talebine ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Selçuk, yüz yüze yapılacak sınavlar için koronavirüs tedbirlerine yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Bakan Selçuk’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili Gençler, Emin olun sesinizi duyuyorum ve paylaşımlarınızı okuyorum. Biz salgın döneminde kararlarımızı, eğitimcilerle ve hekimlerle birlikte oluşturuyoruz. Salgının seyrini günlük izliyoruz. Neyin riskli, neyin gerekli olduğu konusunda verilere dayalı olarak ortak görüş geliştiriyoruz. Bu görüşmeler neticesinde, köy okullarımız ve ana okullarımız yüze yüze eğitime çoktan başladı. 1 Mart'ta ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıf öğrencilerimizle 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitimlerine başlıyor. Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmemiz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin %40'ı yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik.

Kararlarımızda, sağlığınız her zaman önceliğimiz. Desteğiniz ve iş birliğiniz bizim için önemli. Bu günlerin üstesinden hep birlikte gayretle geleceğiz. Siz derslerinize ve sağlığınıza odaklanın lütfen. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Ziya Selçuk I Milli Eğitim Bakanı”

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar