BIST9.722,09%0,80
USD32.5699%0.01
EURO34,8880%0.10
ALTIN2.421,20%-0.08
Dünya

O ülkede kedilere karantina kararı geldi: Dışarı çıkamayacaklar

Avustralya'da koronavirüs kısıtlamaları insanlar için gevşetilse de bambaşka bir sebepten dolayı kediler için sokağa çıkma yasağı getirildi...

Abone OlGoogle News
24 Kasım 2021 17:18

Koronavirüs salgınının artış gösterdiği Avustralya'da yeni önlemler hayata geçiriliyor. Halk için kısıtlama konusunun tartışıldığı ülkede, ilginç bir yasak gündeme geldi. Ülke genelinde birçok şehir, yerel vahşi yaşamı korumak ve komşuluk ilişkilerini iyileştirmek için evcil hayvanlara 24 saat Sokağa Çıkma Yasağı uygulama kararı aldı.

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bazı bölgeler evcil hayvanlar için sadece gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirilikren, sokaktaki hayvanların sahiplerine para cezaları uygulanacak.

Melbourne'ün kuzeyindeki Bendigo şehri konseyi, bu ay oybirliğiyle, kedilerin gece-gündüz sahiplerinin hane sınırları içinde kalması gerektiğini belirten yerel yasayı onayladı.

545 DOLAR CEZA

Melbourne kentinde alınan bir karar ile evinden ilk kez ayrılan kediler için sahiplerinin 91 dolar para cezasına çarptırılacağı, sonraki sokağa çıkma yasağı ihlalleri içinse 545 dolar ceza kesileceği açıklanmıştı.

Şehir Konseyi'nin yasağa ilişkin neden olarak yaptığı açıklamaya göre; kediler aç olmasalar bile içgüdüsel olarak vahşi hayvanlar ve getirilen sokağa çıkma yasağı daha az Trafik kazası, daha az Kedi kavgası ve daha az hastalık yaşanacağı anlamına geldiği gerekçesiyle uygulamaya alındı.

KUŞLARI VE KÜÇÜK MEMELİLERİ YİYORLAR

Knox Çevre Derneği Başkanı Richard Faragher, kedilerin; kuşları, küçük memelileri ve kertenkeleleri ortadan kaldırmasının problem yarattığını belirtti.

Bendigo şehri daha önce kedilerin gün batımı ve gün doğumu arasında dışarı çıkmasını yasaklamıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar