BIST9.645,02%-0,50
USD32.5733%0.16
EURO34,7194%0.23
ALTIN2.415,97%-0.69
Dünya

BM Toplantısında Erdoğan gündeme getirmişti! Joe Biden’dan Uygur Türkü talimatı

ABD’de gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği Çin’in Uygur Türklerine uyguladığı zulme karşı ABD Başkanı Joe Biden’dan hamle geldi.

Abone OlGoogle News
19 Kasım 2021 15:40

ABD’nin New York kentinde gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği Uygur Türkleri meselesi için, ABD Başkanı Joe Biden önemli bir açıklama yaptı.

Başta Türkiye ve Batı dünyası olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çeken Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskı, şiddet ve sistematik zulme karşı ABD'den geldi.

BM Toplantısında dile getirmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında New York'ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu konuyu gündeme getirmişti. Erdoğan, "Çin'in toprak bütünlüğü perspektifinde Müslüman Uygur Türklerinin temel haklarının korunması hususunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz" demişti.

Biden'dan hamle geldi

Erdoğan'ın açıklamalarından haftalar sonra ABD Başkanı Joe Biden'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Biden yaptığı açıklamada, Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na diplomatik boykot uygulanabileceğini söyledi.

ABD'li diplomatlar katılmayacak

Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı şiddetten rahatsız olduğunu dile getiren Biden'ın, gündeme getirdiği boykot kararında ABD'li sporcular yine etkinliklere katılıp mücadele edebilecek fakat ABD'li diplomatlar ve yetkililer törenlere ve etkinliklere katılmayacak.

“Diplomatik boykot düşündüğümüz bir şey”

4 Şubat 2022'de Pekin'de başlayacak etkinliklerle ilgili konuşan Biden, "Diplomatik boykot düşündüğümüz bir şey" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar