BIST9.019,05%2,41
USD32.3204%0.09
EURO35,0647%-0.02
ALTIN2.279,65%0.09
Dünya

ABD ile imzalar atıldı! Yunanistan'dan Türkiye'ye skandal tehdit

Yunanistan ve ABD arasındaki Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması yenilendi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, imza sonrası küstah sözler sarf etti.

Abone OlGoogle News
14 Ekim 2021 20:34

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan-ABD Stratejik Diyaloğunun üçüncü turuna katılmak için yaptığı iki günlük ABD ziyaretinde ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Dendias, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile düzenlediği basın toplantısının ardından Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın ‘İkinci Değişiklik Protokolünü’ imzaladı.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, iki günlük resmi ziyaret için geldiği ABD’nin başkenti Washington DC’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

5 YILLIĞINA YENİLENDİ

Dendias ve Blinken ABD-Yunanistan arasındaki Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması'nın İkinci Değişiklik Protokolünü imzalayarak, söz konusu savunma anlaşmasını 5 yıllığına yeniledi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Blinken, ABD'nin Yunanistan'da birkaç askeri üssü olduğunu hatırlatarak, imzalanan değişikliğin iki ülke arasındaki savunma anlaşmasının süresiz olarak "yürürlükte kalmasına" izin vereceğini ifade etti.

Blinken, "Bugün savunma işbirliğimizi güçlendiriyoruz" ifadelerini kullanarak, "Bu güncelleme, anlaşmanın süresiz olarak yürürlükte kalmasına izin verecek ve Yunanistan'daki güçlerimizin yeni lokasyonlarda eğitim ve operasyon yapmasına olanak tanıyor" dedi.

DANDİAS'TAN KÜSTAH TEHDİT

Dendias, egemenliklerinin tehdit altında olduğunu ve savaşa hazır durduklarını söyledi.

Dendias yaptığı açıklamada, ABD'nin Yunanistan'a taahhüdünün her iki ülkenin de birbirlerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü karşılıklı olarak korumaya kararlı olduğunu gösterdiğini aktardı.

ABD ve Yunanistan arasında savunma işbirliğine yönelik anlaşmanın yenilenmesinden birkaç hafta önce ise Yunanistan, Fransa ile de yeni bir savunma anlaşması imzalamıştı.
 

"Göç krizinden ve Doğu Akdeniz'deki gerilimden sonra geçen sene bunun önemi, daha da arttı. Altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan kararlı dediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemen haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir. Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar