BIST9.795,87%0,76
USD32.5108%-0.17
EURO34,9222%0.21
ALTIN2.433,45%0.42
Dünya

Batılı ülkeler ve Taliban Katar'da buluştu

Taliban heyetiyle Batılı ülkelerin resmi heyetleri Katar'ın aracılığı ve ev sahipliğinde görüşmeler gerçekleştiriyor...

Abone OlGoogle News
12 Ekim 2021 14:14

El Cezire, Katar'ın aracılığıyla ve Katar'da Taliban ile Batılı ülkelerin ilişkilerinin geliştirilmesine dair görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

El Cezire'nin haberine Taliban'ın kurduğu 'Afganistan İslam Emirliği'nden bir heyet Katar'ın başkenti Doha'da iki gün önce ABD'li yetkililerle görüşmesinin ardından dün de Almanya'dan yetkililerle görüştü. Almanya'nın Afganistan Özel Temsilcisi Jasper Weck'in liderlik ettiği Alman heyetinde Almanya'nın Kabil büyükelçisi Makus Putzel'in de bulunduğu bildirildi.

"GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ"

Taliban yetkilileri ABD'li ve Alman heyetlerle görüşmelerin olumlu geçtiğini, Almanya Afganistan'a insani yardım niyetinde olduğunu, Almanya ile ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Muhammed Naim, el Cezire'ye yaptığı açıklamada Taliban yetkililerinin bugün Doha'da Avrupa Birliği temsilcileriyle buluşacağını da bildirdi.

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman es Sani bu görüşmelerle ilgili "Afgan halkının güvenlik ve istikrar taleplerini yerine getirmek için diyalog çabalarımızı sürdüreceğiz. Afganistan'da güvenlik ve istikrar sağlanmadan Asya'da iş birliğinin kurulması mümkün değildir" dedi.

Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki ise görüşmeleri şöyle değerlendirdi: "İnsani yardımları olumlu karşılıyoruz. Diğer ülkelerle iyi bir etkileşimde olacağımızı umuyoruz. Afgan halkı dayatmalarla yönlendirilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. Uluslararası düzeyde adil statülü ilişkilere açığız."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar