BIST9.722,09%0,80
USD32.5833%0.05
EURO35,0058%0.44
ALTIN2.422,85%-0.01
Dünya

Putin’e ruhunu satan Esed rejimi ahkam kesmeye başladı! Katil rejimden skandal Türkiye çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in desteğini arkasına alan Suriye rejimi, terör tehdidine karşı ülkenin kuzeyinde bulunan Türk askerinin çekilmesi yönünde hadsiz bir çağrıda bulundu.

Abone OlGoogle News
11 Ekim 2021 15:41

Suriye’de katil Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, terör tehdidine karşı ülkenin kuzeyinde bulunan Türk askerlerinin çekilmesi yönünde skandal çağrıda bulundu.

Terör örgütleri PKK, PYD/YPG tehditlerine karşı bölgede bulunan Türk askerinin varlığının “işgal” olduğunu savunan Mikdad, Suriye ile normal ilişkilerin koşulunu buna bağladı.

Sırtlarını, ruhlarını sattıkları Putin’e dayıyorlar

Rejimin, “teröristler” olarak tanımladığı muhalifler ile mücadelesinde gereken öncelikler konusunda Rusya'yla görüş ayrılığı yaşamadığını” belirten Mikdad, Rusya'yla ilişkileri hakkında, “Dostlarımıza birkaç sebepten ötürü güveniyoruz. Öncelikle, BM Şartı'na, uluslararası ölçütlere ve uluslararası siyasette çok kutupluluğa bağlılar. İkincisi, terörizme karşı ciddi eyleme inanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerine karşı bulunan Mehmetçik’ten rahatsızlar

Mikdad, Putin'in Esad'ı Moskova'da ağırladığı ve “Suriye'deki asıl sorunun yabancı güçler olduğunu” söylediği görüşmeye de değindi. Esed'in bu ziyaretini “en iyi ziyaretlerden biri” olarak değerlendiren Mikdad, Moskova'nın kendilerine 'terörle mücadelede sınırsız destek verdiğini' söyledi.

Terör ve Esed tehdidine karşı bulunan Türk askerinin çekilmesini istiyorlar

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı, Suriye’nin kuzeyinde terör tehdidine karşı ülkesini ve Suriyelileri katil Esed’e karşı korumak adına bulunan Türk askerlerini eleştirerek, “Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki askerlerini çekmesinin' ve “işgalin son bulmasının ardından Suriye ile normal ilişkileri garanti eden bir çözümü desteklemesinin vaktinin geldiğini” söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar