BIST9.079,97%3,10
USD32.3332%0.13
EURO35,1187%0.13
ALTIN2.305,27%1.22
Dünya

Fransa: BMGK'daki koltuğunu bırakıyor mu?

Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) yerini Avrupa Birliği'ne (AB) bırakabileceği yönünde çıkan haberleri yalanladı...

Abone OlGoogle News
22 Eylül 2021 15:19

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee, İngiliz Daily Telegraph gazetesinde ülkenin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) yerini Avrupa Birliği'ne (AB) bırakabileceği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Salı günü yayınlanan haberde, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa Ordusu projesine AB hükümetlerinin destek vermesi durumunda Paris'in BMGK'daki koltuğunu devredebileceği ileri sürülüyordu.

The Telegraph haber kaynağı olarak Eski Avrupa İşleri'nden Sorumlu İtalyan Bakan Sandro Gozi'yi göstermişti. Gazete, Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yapan eski bakanın, bu teklifin "müzakere masasına gelebileceğini" söylediğini yazmıştı.

Elysee Sarayı ise resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, haberi kesin bir dille yalanladı.

Mesajda, "İngiliz tabloid Daily Telegraph'ın açıklamalarının aksine, hayır, Fransa BMGK'daki koltuğunu bırakmayı teklif etmedi. Bu koltuk Fransa'ya aittir ve kalacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Paris hükümeti, Avustralya'nın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere ile yeni bir savunma anlaşması imzalamak için Fransa ile 66 milyar dolarlık denizaltı siparişini iptal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Macron daha yakın bir askeri entegrasyon için yaptığı baskının arkasına Avrupa'yı toplamaya çalışmıştı.

Fransa, İngiltere, Çin, Rusya ve ABD ile birlikte BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinden biri.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar