BIST9.150,07%0,77
USD32.3662%0.07
EURO34,9635%-0.15
ALTIN2.325,50%0.22
Dünya

İşgalciler Türkiye'nin işletmek istediği havalimanını bu hale getirmiş

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı Başkanı Hamedan, ABD birliklerinin tahliyesi sırasındaki zarara ilişkin "Sadece havalimanı terminalinde oluşan zarar 1 milyon dolar değerinde. Hepsinin hasar tespiti yapılırsa milyonlarca dolar olur." dedi. Havalimanını Türkiye işletmek istiyor.

Abone OlGoogle News
15 Eylül 2021 14:12

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı Başkanı Mevlevi Abdulhadi Hamedan, AA muhabirine havalimanıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, ABD güçlerinin (tahliye sırasında) Kabil havalimanına genel olarak çok fazla zarar verdiğini söyledi.

Havalimanının teknik alanında ve terminal içerisinde yeteri kadar hasar oluştuğunu belirten Hamedan, "Hatta havalimanı salonlarındaki televizyon ekranları, masa, sıra, bilgisayarlar kırılmış. Hem iç hatlarda hem dış hatlarda zarar görmeyen hiçbir şey kalmamış." dedi.

Hamedan, havalimanı iç hat terminalindeki teknik sorunların giderildiğini, iç hat uçuşların da normal şekilde devam ettiğini dile getirdi.

ABD'nin tahliye sırasında Kabil havalimanını milyonlarca dolar zarara uğrattığını ifade eden Hamedan, "Sadece havalimanı terminalinde oluşan zarar 1 milyon dolar değerinde. Ayrıca havalimanındaki bazı uçaklar ve araçların yanı sıra radar da zarar gördü. Bunların hepsinin hasar tespiti yapılırsa milyonlarca dolar olur." diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar