BIST9.645,02%-0,50
USD32.5739%0.06
EURO34,9040%0.12
ALTIN2.433,78%0.15
Dünya

Avrupa Birliği'nden Taliban açıklaması: Bunu yapmak zorundayız..

AB dış politika sorumlusu Josep Borrell "Taliban ile diyalog kurmak zorundayız, başka seçeneğimiz yok." dedi ve bu konuda AB dışişleri bakanlarının mutabakatı olduğunu belirtti...

Abone OlGoogle News
15 Eylül 2021 13:58

AB dış politika sorumlusu Josep Borrell Strazburg'da Avrupa Parlamentosu'na verdiği demeçte "Taliban ile diyalog kurmak zorundayız, başka seçeneğimiz yok. Avrupa Birliği dışişleri bakanlarıyla Afganistan'a bakışımızın bu şekilde olacağında uzlaştık. Daha ileri ve resmi adımlar için Taliban Hükümeti'nin işleyişini gözlemleyeceğiz" dedi.

Bu açıklama AB'nin resmen olmasa da fiilen hemen Taliban ile diplomatik ilişki kuracağı mesajı olarak değerlendirildi.

Yine İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Alparis'in Katar ziyaretinde, Katar Dışişleri Bakanı ortak basın toplantısında "Afganistan'da idare artık Taliban'ın. Onları tecrit ve boykot etmemeliyiz. Afganistan'da çözüm yönetimiyle diyalogdan geçiyor" sözlerini onaylaması AB ve Taliban ilişkilerinin geleceği açısından dikkat çekici bulundu.

Fransa Ağustos ayının sonunda Taliban'ı henüz resmen tanımayacaklarını ama Kabil'deki elçiliklerinin çalışmaya devam edeceğini bildirmişti. AB ülkelerinin Afganistan'a dönük bu gibi uygulamaları, Taliban'ın önce resmen değil fiilen tanınacağı şeklinde yorumlanıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar