BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8959%0.09
ALTIN2.433,42%0.14
Dünya

Aliyev ile Putin toplantısında neler konuşuldu?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya geldi.

Abone OlGoogle News
21 Temmuz 2021 17:14

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya geldi. Aliyev ile Putin ekonomik ilişkileri, bölgesel konuları ve Dağlık Karabağ meselelerini konuştu.

Putin ve Aliyev görüşmenin ardından ortak basın açıklamasında bulundu. Putin, Aliyev’e davetini kabul ettiği için teşekkür ederek, “Koronavirüs sonrasında ilişkilerimiz, başta ekonomi olmak üzere toparlanıyor. Geçen yıl belli bir düşüş vardı, şimdi ise istikrarlı bir büyüme, toparlanma söz konusu.” dedi. Ayrıca Rusya ve Azerbaycan arasında ekonomi alanında hükumetler arası komisyonun yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Putin, “Bu konularla bundan böyle Bakü’de ilgilenecek olan temsilci heyetimizi en yakın zamanda sizlere göndermeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"BÖLGESEL SORUNLAR ÇÖZÜMLENMELİ"

Bölgesel sorunların çözüme kavuşturulmasının önemine dikkat çeken Putin, “Elbette bölgedeki durumun çözüme kavuşturulması en önemli konulardan biri kalmaya devam ediyor. Buna çok büyük ilgi gösteriyorsunuz ve önem veriyorsunuz. Uzlaşıcı çözümlerin bulunulması dolayısıyla sizlere teşekkür ederim. Bunlar her zaman en zor olanlardır. Ancak meselenin çözümünü istiyorsak ki; bunu istiyoruz, bu yoldan ilerlememiz gerekiyor. Şimdiye kadar bunu yapabildik.” diye konuştu.

TİCARET HACMİ YÜKSELDİ

Aliyev ise Rusya ile ulaşım alanında ilişkilerinin geliştiğini vurgulayarak, “İkili ticaret hacmi, ilk yılın yarısında yükseldi. Bu çok önemli çünkü geçen yıl ikili ticarette yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı.” dedi. Dağlık Karabağ zaferi sonrası bölgedeki duruma dikkat çeken Aliyev, bu konuda Putin ile sürekli temas halinde olduklarını, bunun bölgenin istikrara kavuşturulmasında önemli rol oynadığını söyledi. Aliyev, “Çatışma sonrası dönemin mümkün oldukça acısız geçmesi konusunda kararlıyız. Ortak girişimlerimizle bunu başarabildiğimizi düşünüyorum” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar