BIST9.524,59%-0,06
USD32.5217%0.16
EURO34,7324%0.22
ALTIN2.489,13%1.09
Dünya

Bu nasıl bir vicdansızlık! Nehre bırakılan kutudan 21 günlük bebek çıktı

Hindistan’da Ganj Nehri’ne bırakılan bir kutudan 21 günlük bebek çıktı.

Abone OlGoogle News
17 Haziran 2021 18:55

Hindistan'da yaşanan inanılmaz anlar sosyal medyada paylaşılarak dünyaya yayıldı... Bir kutu içine konup Ganj Nehri'ne atılan bebeği görenler gözlerine inanamadı. Nehre bırakılan bebeğin henüz 21 günlük olduğu açıklandı.

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde, Ganj Nehri'nin kıyısında bulundukları sırada nehirde yüzen tahta bir kutuyu fark edenler zorlu bir uğraştan sonra kutuyu sudan çıkarmayı başardılar ve deyim yerindeyse hayatlarının şokunu yaşadılar.

 

Kırmızı örtülere sarmışlar

Kutuyu açtıklarında içinde henüz 21 günlük olan bir kız bebek bulan vatandaşlar hemen yetkililere haber verdi. Kırmızı örtülere sarıldığı görülen kız bebeğin içine konduğu kutu ise türlü Hint tanrılarının resimleriyle süslenmişti. Yetkililer bunların çocuğu koruması için kutuya bilerek yerleştirildiğini düşünüyor.

Sağlığı yerinde

Kutunun içindeki bir notta bebeğin isminin Ganj Nehri'ne itafen 'Ganga' koyulduğu yazıyordu.

Bebeği bulanlar çabucak hastaneye götürürken hastaneden yapılan açıklamada başına gelenlere rağmen bebeğin sağlıklı olduğu ve hastaneden çıktığında devlet koruması altına alınacağı açıklandı.

 

Kız çocuklarını ‘yük’ olarak görüyorlar

Hindistan'da, özellikle ülkenin fakir bölgelerinde, bebeklerin doğumdan sonra terk edilmesi yaygın olarak görülüyor. Özellikle kız bebeklerini terk eden aileler olduğunu söyleyen Hint yetkililer kız çocukların fakir aileler tarafından eğitim ve iş bulma gibi imkanların kısıtlı olması nedeniyle 'yük olarak' görüldüğünü belirtiyor.

İlk yardıma giden kişi ödüllendirildi

Ganj'da teknesinde olan ve bebeğin ağlamasını duyarak ilk yardıma giden kişi olduğu belirtilen Chaudhary soyadlı kişinin cesareti ve örnek davranışı nedeniyle eyalet yönetimi tarafından ödüllendirileceği açıklandı.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar