BIST9.693,46%1,77
USD32.587%0.18
EURO34,7632%0.22
ALTIN2.509,54%1.01
Dünya

Peşmerge Komutanı Barzani: Saldırı olacağına dair elimizde istihbarat var

Peşmerge Komutanı Sirwan Barzani, Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge Güçleri arasındaki sınır bölgesinde DEAŞ’in artak faaliyetlerine dikkat çekerek, “DEAŞ teröristlerinin saldırılarınarını arttıracağına diar elimizde istihbari bilgiler var” dedi.

Abone OlGoogle News
10 Mayıs 2021 00:03

Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri arasındaki sınır bölgelerinde yaşanan güvenlik boşluğundan yararlanan DEAŞ mensupları Mayıs ayı başından itibaren Kerkük, Diyala ve diğer bölgelerde birçok saldırı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Peşmerge Bakanlığı ve Irak Savunma Bakanlığı, sözkonusu bölgelerde güvenlik boşluğunu doldurmak ve örgüte karşı ortak hareket etmek amacıyla Diyala, Kerkük, Mahmur, Musul, Erbil ve Bağdat’ta 6 koordisnasyon merkezi kurulmasına karar verdi.

Yine bu kapsamda 2 Mayıs 2021 günü Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Bağdat’ta Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı’ndan yetkililerle bir araya geldi.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer ve Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki’nin hazır bulunduğu görüşmelerde karara bağlanan koordinasyon merkezleri ve güvenlik boşluğu ele alındı.

“DEAŞ güvenlik boşluğundan yararlanıyo

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar